ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

З'явилась електронна версія посібника “ЗМІ та вибори"

16.10.2018, 13:45
Фото - Надія Федорова

З’явилась електронна версія посібника для журналістів “ЗМІ та вибори. Саморегуляція, безпека, закони”, який 17 вересня презентували громадські організації “Інститут масової інформації” та “Детектор медіа”.

Авторами посібника стали медіатренер Ігор Куляс, медіаюрист Роман Головенко та медіаекспертка Ірина Земляна за загальною редакцією голови ГО “Детектор медіа” Наталії Лигачової та виконавчої директорки ГО “Інститут масової інформації” Оксани Романюк.

Видання спрямоване як на журналістів із досвідом роботи, так і на початківців.

Посібник має на меті спробувати подивитися на ті суто практичні і специфічні питання, які ставить перед журналістом передвиборча тематика з точки зору дотримання стандартів професії (попри те, що стандарти є універсальними, незалежно від тематики, що її висвітлює журналіст). Автори розглядають усі основні планові події виборчого процесу – як президентського, так і парламентського, а також події непланові, але цілком ймовірні.

Крім того, у посібнику містяться поради, на що варто звертати увагу для того, щоб матеріали про вибори залишалися справжньою журналістикою, а не свідомою чи несвідомою агітацією за чи проти когось із кандидатів і не містили маніпуляцій. Окремий розділ видання присвячено рекомендаціям з безпеки журналіста – від поведінки в натовпі до того, як уникнути електронного стеження.

Для отримання безкоштовного примірника посібника для вашого ЗМІ потрібно надіслати прохання про це на електронну пошту [email protected] (Юлія).

Виготовлення цього посібника стало можливим завдяки підтримці міжнародної організації Internews Network.

Завантажити електронну версію посібника можна тут.
Liked the article?
Help us be even more cool!