ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Європарламент закликає більше фінансувати боротьбу з російською дезінформацією

13.03.2019, 15:35
Фото – Reuters

Депутати Європейського парламенту в резолюції щодо майбутніх відносин з Росією наголошують на необхідності посилити відповідь російським дезінформаційним кампаніям. Резолюція була ухвалена 12 березня на пленарній сесії Європарламенту в Страсбурзі. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на офіційну інформацію Європарламенту.

У резолюції зазначається, що Росія більше не є стратегічним партнером Євросоюзу, а підписана в 1994 році Угода про партнерство і співробітництво (УПС) потребує перегляду. В ній згадується і питання спротиву дезінформації з боку Російської Федерації.

“Євродепутати засуджують російські кампанії з дезінформації та кібератаки, спрямовані на підвищення напруженості в ЄС та його країнах-членах. Вони глибоко стурбовані тим, що відповіді ЄС на пропаганду і дезінформацію недостатньо і її зміцнили перед майбутніми виборами в Європі у травні 2019 року. У зв'язку з цим необхідно наголосити на значному збільшенні фінансування та залученні кадрів до Оперативної робочої групи зі стратегічних комунікацій”, – стверджують в Європарламенті.

Оперативна робоча група зі стратегічних комунікацій – експертна група, створена Європейською службою зовнішньополітичної діяльності (ЄСЗД) у квітні 2015 року на підставі рішення про необхідність протистояти постійним дезінформаційним кампаніям з боку Росії. Служба покликана надавати підтримку делегаціям Європейського союзу в Азербайджані, Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдові, Україні та Росії.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що США блокували російську “фабрику тролів” під час виборів до Конгресу.

Liked the article?
Help us be even more cool!