ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЄС запроваджує правила користування дронами

12.06.2019, 10:23
Фото – voxukraine.org

Європейське агентство авіаційної безпеки (EASA) опублікувало 11 червня ухвалені ним правила користування безпілотниками, повідомляє DW.

“Європа стане першим регіоном у світі, який має повний набір правил, що уможливлюють безпечну, захищену та стабільну діяльність дронів як для комерції, так і для приватного користування. Загальні правила допоможуть стимулювати інвестиції, інновації та зростання в цьому перспективному секторі”, – заявив виконавчий директор EASA Патрік Кі.

Правила необхідні для захисту громадян ЄС та одночасно забезпечують вільний обіг безпілотників і рівні умови їхнього використання, зазначили у відомстві.

Європейські правила містять технічні та експлуатаційні вимоги до дронів. Згідно з ними починаючи з червня 2020 року оператори безпілотних літаків повинні зареєструватися в країні ЄС, де вони проживають або мають основну роботу. Кожен безпілотник також підлягатиме реєстрації, що дозволятиме його відстеження у разі необхідності. Це допоможе запобігати подіям на кшталт тих, що відбулися у 2018 році в аеропортах "Ґатвік" і "Хітроу", коли дрони залетіли на їхні території, що спричинило тимчасову зупинку всіх рейсів та закриття летовищ.

Правила, ухвалені EASA, замінять наявні нормативні приписи в окремих країнах-членах ЄС. Офіційно вони набудуть чинності протягом наступних 20 днів. Однак на практиці їх почнуть застосовувати лише за рік, щоб дати країнам ЄС час для їхньої імплементації.

Як повідомляв ІМІ, 1 червня 2018 року набрали чинності нові правила Державної авіаційної служби з використання безпілотників, згідно з якими не можна підніматися вище 50 метрів, літати над дорогами, скупченнями людей, держустановами, приватними садибами.

Інститут масової інформації також повідомив, що на практиці новий Порядок “значною мірою унеможливлює використання дронів у журналістській діяльності”.

Liked the article?
Help us be even more cool!