ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вишинський не визнає пред’явлену підозру і вважає затримання провокацією

16.05.2018, 16:04
Фото - Укрінформ

Керівник “РІА Новини Україна” Кирило Вишинський, підозрюваний у державній зраді, не визнає оголошену йому підозру і розцінює затримання як провокацію. Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на його адвоката Андрія Доманського.

“Вишинський розцінює це як провокацію проти нього, як його переслідування. Він не визнає пред'явлену йому підозру”, - сказав він.

За словами Доманського, він був присутній під час обшуків, які тривали 14 годин, і зафіксував порушення.

“Учора були проведені слідчі дії, зокрема обшуки в офісах. Також я перебував поруч із Кирилом під час обшуку у квартирі. Я спостерігав і давав свої заперечення та зауваження щодо порушення процесуальних норм, вони зафіксовані в протоколі. Були численні порушення, про які сторона захисту буде заявляти під час обрання запобіжного заходу”, - сказав Доманський.

Він не зміг розповісти, як сам Вишинський коментує вилучені в офісі видання речі, зокрема ордени, оприлюднені СБУ.

“Щодо належності доказів я не можу це якось коментувати, бо це є слідство. Тут доречно ставити питання людям, які це виставили на показ і про ці речі заявили. Хай хто заявляє про це – хай той дає і коментар, бо це порушення норм закону і таємниці слідства”, - сказав Доманський.

Він додав, що Вишинському повідомили про підозру о 1 годині ночі 16 травня, після чого повезли до міста Херсона. Наразі адвокат їде до підзахисного.

“Вранці (Вишинського - ред.) доставили до Херсона, де йому проводитимуть решту слідчих дій, зокрема вручення клопотання про обрання запобіжного заходу. Також у подальшому буде розгляд клопотання”, - сказав адвокат.

За словами Доманського, міру запобіжного заходу обиратимуть 16 або 17 травня, але станом на 14:00 відповідного клопотання Вишинському ще не вручили. “А суд має бути не раніше ніж через 3 години після вручення клопотання”, - додав захисник.  

Він не зміг прокоментувати стан здоров'я Вишинського, а також заяви його дружини про те, що затриманий не може обходитися без медикаментів.

“Станом на вчора він, як і кожна людина була б під час таких дій, був пригнічений. Що стосується сьогодні – я не можу коментувати, який його стан, бо я його не бачив і з ним не спілкувався. Але розголошувати таких даних я не маю права”, - сказав Доманський.

Він також додав, що Вишинського ще не допитували.

“Допиту при мені не було. Він не був ще допитаний. Чи зараз цей допит проводиться – не знаю. Не виключаю. Але заявляю, що отаке перевезення (без захисника – ред.) розцінюю як грубе порушення права на захист”, - підсумував Доманський.

Як повідомляв ІМІ, 15 травня зранку СБУ повідомила, що розкрила діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних РФ, які використовувались країною-агресором у рамках гібридної інформаційної війни проти України. СБУ провела обшуки в розташованому в центрі Києва офісі “РІА Новини Україна” та затримала керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського.

15 травня заступник голови СБУ Віктор Кононенко повідомив, що СБУ проводить п’ять санкціонованих обшуків у справі “РІА Новини Україна” через наявну оперативну інформацію про цілеспрямовану діяльність Росії на проведення підривної інформаційної діяльності проти нашої держави.

Вишинський отримав завдання про проведення підривних інформаційних акцій в Криму, а пізніше – про підтримку “ДНР” та “ЛНР”. У нього були знайдені державна нагорода РФ “За повернення Криму” та російський паспорт.

15 травня Вишинському було оголошено про підозру в скоєнні злочину та затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Кримінальне провадження, відкрите за ч. 1 ст. 111 (“Державна зрада”) Кримінального кодексу України.

16 травня Кирила Вишинського доправили з Києва до Херсона для обрання запобіжного заходу, де розташована прокуратура Автономної Республіки Крим, яка веде справу Вишинського.

Liked the article?
Help us be even more cool!