ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Введений Радою указ про воєнний стан опублікують 28 листопада - Сюмар

27.11.2018, 12:59
Фото - Радіо Свобода

Введений у дію парламентом указ Президента України про впровадження воєнного стану терміном на 30 днів наразі опрацьовується в юридичному управлінні та буде офіційно опублікований 28 листопада в парламентській газеті “Голос України”. Про це 27 листопада повідомила голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“До відома журналістів. У газеті “Урядовий кур’єр” опубліковано указ президента, який було ухвалено за результатами РНБО. Той документ про введення воєнного стану, який парламент ухвалив учора (про 30 днів), наразі опрацьовується в юруправлінні й буде завтра надрукований у газеті “Голос України”, - написала Сюмар на своїй сторінці у Facebook.

“Очевидно, це не та тема, довкола якої можливі будь-які маніпуляції з датами, формулюваннями чи неточностями”, - наголосила вона.

Зі свого боку віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе в коментарі під постом головного редактора “Радіо НВ” Валерія Калниша в соцмережі Facebook зазначила, що в газеті “Урядовий кур'єр” 27 листопада було помилково надруковано указ президента про введення в дію рішення РНБО про воєнний стан, де зазначено дату його початку з 26 листопада.

“З'ясували. Помилково надруковано, відповідальних буде притягнуто до дисциплінарної відповідальності. Оголошення про спростування буде надруковано. Цей указ узагалі скасовано. У завтрашньому випуску буде оприлюднено закон і відповідний указ”, - повідомила Климпуш-Цинцадзе.

Як повідомлялося, 26 листопада Верховна Рада затвердила впровадження воєнного стану в низці областей України, оголошеного указом президента Петра Порошенка терміном на 30 діб. Однак наразі не зрозуміло, з якого часу й числа він упроваджується, оскільки в першому варіанті президентського указу значилося: з 14.00 26 листопада терміном на 60 діб. Водночас президент Петро Порошенко у своєму телезверненні заявив, що прийняв рішення про те, що дату впровадження воєнного стану буде скориговано - 9:00 28 листопада 2018 року. Фінальний текст указу, який проголосував парламент, поки що не опубліковано.

Liked the article?
Help us be even more cool!