ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

VoxUkraine запустив сайт про брехню політиків

04.03.2019, 14:16
Фото - YouTube VoxUkraine

Громадська організація VoxUkraine та фактчекінговий проект VoxCheck запустили першу в Україні онлайн-базу висловлювань політиків “Антологія брехні” на сайті Nepravda.org.

В “Антології” можна знайти аналіз 1952 тверджень на правдивість таких політиків: Петра Порошенка, Юлії Тимошенко, Олега Ляшка, Юрія Бойка, Анатолія Гриценка, Андрія Садового, Володимира Зеленського, Володимира Гройсмана, Вадима Рабіновича, Олега Тягнибока.

До вибірки увійшли висловлювання на важливі для українців теми: реформи, фінансування армії, стан економіки, боротьба з корупцією, медицина, освіта, пенсії, субсидії, держборг тощо.

Як повідомляє VoxCheck, більше половини перевірених цитат виявилися неправдивими. На базі перевірок VoxCheck розробив “Рейтинг маніпуляторів та брехунів”. За підсумками 2018 року в першій трійці лідерів рейтингу - Юлія Тимошенко, Вадим Рабінович та Олег Ляшко.

Сайт працює у форматі бета-версії, повноцінно ресурс запрацює протягом двох місяців.

“Антологія брехні” створена за підтримки грошей сотень українців, які були зібрані під час краудфандинг-кампанії на Спільнокошті “Рік до виборів. Готуймося разом!”. Також розроблення сайту підтримали Міжнародна мережа фактчекерів (IFСN, Poynter Institute, США) та National Endowmentfor Democracy (США).

Liked the article?
Help us be even more cool!