ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Влада Таджикистану вважає, що через підвищення цін на інтернет люди менше псуватимуть зір

18.04.2019, 11:23
Фото – phoneinfo8.info

У Службі зв’язку Таджикистану сподіваються, що підвищення цін на інтернет піде на користь користувачам. Про це сказав заступник голови Служби зв'язку країни Ілхом Атоєв порталу Asia Plus, повідомляє Радіо Свобода.

“З підвищенням цін на інтернет люди грамотно користуватимуться ним. Будуть менше гратися і псувати свій зір, будуть берегти своє здоров’я”, – сказав Ілхом Атоєв.

Атоєв також сподівається, що люди “почнуть спілкуватися один з одним” і “читати книги”.

“Зверніть увагу на молодь: голови опущені, завжди сидять в інтернеті. Вони нічого не розуміють, вони заходять у віртуальний світ і назад не повертаються. Люди почнуть спілкуватися один з одним, читати книги”, – сказав він.

З 18 квітня в Таджикистані починають діяти нові тарифи на стільниковий зв’язок і мобільний інтернет, майже вдвічі вищі від тих, які діяли раніше: 63 сомоні (6,7 долара) замість 30-35 сомоні (3,5 долара) за 1 гігабайт.

В антимонопольній службі країни назвали рішення про підвищення тарифів правильним. Керівництво операторів зв’язку відмовляється від інтерв'ю, зазначаючи, що нові тарифи кажуть за себе самі.

Останніми роками в Таджикистані посилюється контроль над мобільним зв’язком. У 2018 році влада заборонила продаж смартфонів без сертифіката від державної Служби зв’язку, а вартість сім-карт збільшилася до 250 сомоні (26,5 долара). На початку цього року набули чинності нові правила для оформлення сім-карт – на біометричні паспорти з дактилоскопічними даними громадян. У Службі зв'язку пояснили це заходами "із запобігання тероризму й екстремізму".

Службою зв'язку при уряді Таджикистану керує Бег Сабур, близький родич президента країни Емомалі Рахмона. Син Сабура одружений з однією з дочок президента.

Liked the article?
Help us be even more cool!