ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вищий адмінсуд відмовив Лещенку у задоволенні запиту про Межигір’я. На черзі - оскарження у Євросуді

14.12.2012, 00:59

Вищий адміністративний суд відхилив касаційну скаргу Інституту Медіа Права (ІМП) у справі журналіста Сергія Лещенка проти Вишгородської районної державної адміністрації, яка відмовилась  надати інформацію про те,  за якою ціною Віктор Янукович викупив у 2010 році земельну ділянку площею 1,76 га всередині «Межигір'я», повідомляється на сайті ІМП.

“Журналіст знову отримав відмову у наданні інформації про вартість, за якою Віктору Януковичу була продана державна земельна ділянка”, - йдеться у повідомленні ІМП.

У суді Інститут Медіа Права наголошував на тому, що запитувані відомості є публічною інформацією, оскільки нею володіє суб’єкт владних повноважень, і вона стосується розпорядження державним майном. Ця інформація безпосередньо визначена Законом України «Про доступ до публічної інформації» як така, що не може бути обмеженою в доступі.

Оскільки українські суди всіх інстанцій відхилили скаргу позивача, то Сергій Лещенко та Інститут Медіа Права планують подати до Європейського суду з прав людини заяву щодо порушення права позивача на отримання інформації.

Нагадаємо, Сергій Лещенко звернувся із інформаційним запитом до Вишгородської райдержадміністрації півтора роки тому щодо договору купівлі-продажу земельної ділянки між Вишгородською РДА та Президентом України, зокрема, вартості продажу цієї земельної ділянки.

Райдержадміністрація не надала журналісту відповідні документи і відомості. Орган влади підтвердив факт укладення між ним та Віктором Януковичем договору купівлі-продажу земельної ділянки площею 1,7688 га, а також існування усіх необхідних документів, пов’язаних з укладанням такої угоди. Водночас, у наданні інформації за запитом було відмовлено. Відмова була аргументована тим, що така інформація «стосується права приватної власності, інших прав та охоронюваних законом інтересів іншої особи», а також забороною протиправного втручання в особисте і сімейне життя особи.

Liked the article?
Help us be even more cool!