ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Видавці та редактори світу закликають підтримати незалежну пресу в Україні

01.06.2012, 01:12

Всесвітня асоціація видавців газет і новин (WAN-IFRA) і Всесвітній форум редакторів закликають до активної підтримки свободи преси в Україні. Про це організації заявили, враховуючи стан демократії в Україні, йдеться в спільній заяві організацій.

У листі до членів WAN-IFRA, який є у розпорядженні Інституту масової інформації, президент організації Джейкоб Метью закликав міжнародне співтовариство ЗМІ показати свою солідарність з незалежною пресою в Україні і приїхати в Київ 2-5 вересня 2012 року на 64-й Всесвітній газетний конгрес, 19-й Всесвітній форум редакторів та виставку інформаційних технологій “Info Services Expo 2012”.

У зв'язку з тим, що кілька ключових європейських політиків хочуть бойкотувати футбольний чемпіонат Європи з футболу в Україні, WAN-IFRA було поставлено питання: чи доречно проведення нашого щорічного саміту у вересні 2012 року в Києві, зазначив Метью.

“Ми збираємося до Києва, щоб висловити нашу солідарність з незалежною пресою, яка в Україні відчуває великий тиск з боку офіційної влади і часто змушена діяти поодинці. Проводячи наші заходи в українській столиці, ми даємо можливість українській пресі поділитися досвідом з міжнародним співтовариством газетної індустрії, отримати користь з міжнародної практики, забезпечуємо можливості навчання, а також надаємо моральну підтримку”, - зауважив він.

Як представник незалежної преси в усьому світі WAN-IFRA використовує будь-яку можливість, щоб зустрітися зі світовими лідерами, додав Метью. Він нагадав, що так була організована зустріч з Володимиром Путіним при проведенні Конгресу і Форуму редакторів в 2006 в Москві, коли вдалося з ним поговорити про проблеми свободи слова в Росії.

“Тепер же ми будемо мати можливість висловити нашу стурбованість безпосередньо Президенту Віктору Януковичу під час відкриття ним Конгресу та Форуму. WAN-IFRA спільно з іншими міжнародними організаціями (Open Society Foundation, Article 19 і Freedom House) використовує будь-яку можливість, щоб говорити про свободу слова в кожній країні і в світі в цілому”, - зазначив Метью.

Представляючи понад 1200 газетних видань, WAN-IFRA забезпечує унікальну можливість видавцям газет, головним редакторам та журналістам залучити міжнародну увагу до проблеми обмеження свободи слова в Україні, додав він у листі.

Також президент WAN-IFRA зазначив, що проведення цих заходів в Україні “відкриває можливості для взаємодії з органами влади і привернення уваги світової громадськості до проблем”.

“З цих та інших причин, я хотів би запросити вас приєднатися до нас в Києві, щоб не тільки отримати користь з презентацій, налагодження ділових контактів та дискусій, а й приєднати свій голос до тих, хто відстоює свободу ЗМІ в країні”, - зазначив у листі Метью.

Liked the article?
Help us be even more cool!