ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В ЄС зазначили, що особливістю президентської кампанії стала антиукраїнська пропаганда Росії

23.04.2019, 15:56
Фото - federalretirees.ca

Особливістю під час цієї президентської кампанії стала “роз’їдлива антиукраїнська пропаганда” з боку Росії. Про це заявила після президентських виборів в Україні голова делегації Європейського Парламенту у складі Міжнародної місії зі спостереження Ребекка Гармс, повідомляється на сайті представництва ЄС в Україні.

Вона привітала громадян України “з їх глибокою прихильністю до демократії, яку вони продемонстрували маючи право свободи голосу під час конкурентних виборів”.

“Ми також вітаємо державницький підхід, продемонстрований чинним Президентом, який у ніч голосування прийняв демократичний вибір українців навіть після інтенсивної кампанії. Позавчорашнє голосування – це перемога українського народу. Вибори було проведено мирно та у належний спосіб, прокладаючи шлях для демократичної передачі влади президента”, - сказала вона.

За словами Ребекки Гармс, особливістю цієї президентської кампанії була антиукраїнська російська пропаганда.

“Наслідки війни вимагали величезних зусиль українського народу. Важливою особливістю під час цієї кампанії стала роз’їдлива антиукраїнська пропаганда з боку Росії, що була направлена на країну та її лідерів перед самим голосуванням, а також перед важливими рішеннями, які владі доведеться ухвалювати найближчими місяцями щодо майбутнього України”, - сказала Гармс.

Також вона нагадала, що майбутній Президент України може розраховувати на рішучу підтримку Європейського Союзу на “шляху реформування країни та збереження суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України”.

Делегація Європейського Парламенту складалася з 5 депутатів: голови делегації Ребекки Гармс (Зелені/Європейський вільний альянс; Німеччина), Лайми Люції Андрікієне (Європейська народна партія; Литва); Жозе Інасіу Фарії (Європейська народна партія; Португалія); Ани Гомес (Прогресивний альянс соціалістів і демократів; Португалія), Валентінаса Мазуроніса (Альянс лібералів і демократів заради Європи; Литва). Делегація була частиною Міжнародної місії зі спостереження за виборами під керівництвом ОБСЄ/БДІПЛ.

Як повідомляв ІМІ, лідер короткотермінової місії спостерігачів ОБСЄ та президент Парламентської асамблеї ОБСЄ (Грузія) Ґіорґі Церетелі повідомив, що міжнародні спостерігачі не зафіксували прямого втручання Росії у день виборів в Україні, але український інформаційний простір не вільний від російського втручання.

Liked the article?
Help us be even more cool!