ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні створено перший онлайн-посібник з медіаграмотності для підлітків

29.11.2016, 11:27

Громадська організація “Детектор медіа презентувала 28 листопада перший сучасний онлайн-посібник з медіаграмотності для підлітків “МедіаДрайвер”, йдеться у прес-релізі організації.

Як зазначають в організації, це інноваційний освітній проект, основною метою якого є навчити підлітків орієнтуватися у світі медіа та критично сприймати інформацію, яку вони отримують з різних медіаканалів.

У посібнику 16 мультимедійних розділів з тестами та ігровими елементами. Спеціально для цього підручника було створено 4 мультиплікаційні ролики про критичне ставлення до медіа.

Авторський колектив складається зі знаних журналістів та експертів. Це, зокрема, Андрій Кокотюха, Лариса Денисенко, Ірина Славінська, Олексій Фурман, Діана Дуцик, Роман Шутов, Михайло Кольцов, Віталій Мороз, Любов Найдьонова, Артем Бабак, Марія Жданова, Тарас Назарук, Ярослава Куцай, Володимир Малинка, Андрій Приймаченко, Марія Тетерюк.

Виконавча директорка ГО “Детектор медіа” Діана Дуцик наголосила на тому, що “МедіаДрайвер” - це не тільки про те, як виявляти фейки, маніпуляції та протистояти їм. “Ми не ставили собі за мету написати цей посібник лише з прикладами в контексті інформаційної війни (хоча їх тут чимало). Адже вважаємо, що такий підхід звужує розуміння природи медіа. “МедіаДрайвер” - це про світ медіа, про те, як він розвивався, яким він є сьогодні, що його чекає в майбутньому. А також про те, по-перше, як навчитися використовувати його можливості в повсякденному житті та у роботі, по-друге, як навчитися критично сприймати все, що пропонують медіа”, - сказала вона.

Голова організації “Детектор медіа” Наталя Лигачова зазначила, що ефективніше розпочинати медіаосвіту з юного віку.

“...Зараз ми бачимо ситуацію, коли і медіаграмотність низька, і рівень довіри останнім часом знизився. Тож, напевне, треба допомогти аудиторії відрізняти якісну інформацію від неякісної, тоді й довіра до відповідальних ЗМІ зросте. Наша організація у своїх проектах в першу чергу концентрується на дорослому населенні, але, на мою думку, ефективніше розпочинати медіаосвіту з юного віку. Цей продукт якраз для тінейджерів”, - відзначила вона.

Консультант-педагог та одна з авторів “МедіаДрайвера” Любов Найдьонова відзначила, що це перший підручник з медіаграмотності, який створений інтерактивним, креативним та цікавим. “Він зроблений таким, яким би його хотіли бачити діти. У медіаосвіті найголовніше те, що цей напрямок педагогічної діяльності є дуже цікавий дітям. Якщо на інших курсах педагоги постійно зіштовхуються з проблемою мотивації, то тут процес навчання фактично затягує як педагогів, так і школярів. Зараз ми дуже раді цьому підручнику, тому що з наступного року починається етап масового впровадження медіаосвіти в Україні”, - зауважила вона.

Проект реалізовано за підтримки Міністерства закордонних справ Республіки Чехія.

Liked the article?
Help us be even more cool!