ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні вже реформовано 594 державних і комунальних ЗМІ

07.06.2019, 12:00

В Україні вже реформовано 594 друкованих державних і комунальних ЗМІ. Про це повідомив голова Державного комітету телебачення та радіомовлення Олег Наливайко під час круглого столу "Свобода слова в Україні: виклики та можливі рішення" з нагоди Дня журналіста, повідомляє Укрінформ.

"Станом на 1 червня 2019 року реформовано, враховуючи випадки зміни назви, 594 видання друкованих ЗМІ та редакцій, а саме 557 комунальних, що становить близько 92% від загальної кількості комунальних видань, 37 державних, що складає близько 46% від загальної кількості. Ця статистика ще має певний рух", – сказав Наливайко.

За його словами, говорити про провал реформи немає підстав. Тому що ті ЗМІ, які залишилися нереформованими, “також не стояли на місці: хтось перейшов у "цифру", хтось трансформувався в інтернет-видання”, – зазначив Наливайко, констатувавши, що є такі випадки, коли місцева влада не дала виданням реформуватися.

“І тоді з’явилися видання з подібними назвами, бо протягом року, як ви знаєте не можна назву брати ту, що була. Наприклад, у Рівненській області газету "Гомін" не вдалося реформувати, і зареєстрували газету "Гомін і К", у Київській області газету "Вперед" не реформували, і з’явилася газета "Вперед +", – розповів він.

Наливайко прогнозує, що в підсумку буде близько 5% нереформованих ЗМІ, і це, за його словами, непогано, адже коли розмови про цю реформу тільки починалися, то йшлося про половину.

"Якщо в цілому оцінювати, то я думаю, що ми дуже добре спрацювали. Є гарний результат", – вважає голова Держкомтелерадіо.

Liked the article?
Help us be even more cool!