ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Ужгороді прокуратура поскаржилась поліції на журналістів-розслідувачів

04.11.2016, 11:47

В Ужгороді (Закарпатська область) представники Ужгородського відділу поліції Головного управління Нацполіції в області втрутилися у роботу знімальної групи телеканалу “24” спецпроекту “ЦРУ” біля приміщення прокуратури Закарпатської області. Про це йдеться у сюжеті журналіста програми “ЦРУ” Максима Прокопенка, опублікованому 20 жовтня на Youtube-каналі телеканалу.

Журналісти проводили журналістське розслідування статків заступника прокурора Закарпатської області Івана Шимона, тож приїхали до прокуратури з ним поспілкуватися.

Як розповідає Максим Прокопенко у сюжеті, представники поліції заблокували журналістське авто. Потім до журналістів звернувся представник правоохоронців - капітан Іван Шимон, який повідомив, що отримано дзвінок на “102”, відтак попросив дати пояснення про зйомку.

Далі на місце події - із питанням “А що знімаємо?” - прибув начальник Ужгородського відділу поліції Володимир Улинець. Він послався на те, що його разом з колегами викликали по дзвінку на “102”.

Начальник поліції звернувся до журналіста: “Дайте пояснення і питань до вас не буде”. Далі, як видно із оприлюдненого відео, начальник місцевої поліції каже журналістам: “Давайте будем розбираться, в чому суть, шо ви тут робите”. Після цього, як видно з відео, працівники поліції намагаються допитати знімальну групу щодо їх редакційного завдання.

У свою чергу, журналіст пояснив, що він проводить журналістське розслідування.

У коментарі ІМІ щодо цієї події журналіст проекту “ЦРУ” Макс Прокопенко зазначив: “Думаю, тут запрацювала схема чергового кумівства, так як у старі добрі часи. Якщо зампрокурора області може пригнати “відбирати пояснення” за зйомку (професійну діяльність) начальника нової поліції, то це тотально підриває усю реформу виконавчої влади, правоохоронців в якості нової поліції і вчергове доводить, що прокуратура залишилась без належної  чистки, а значить – корупція там досі всюди”.

Щодо можливої скарги на дії правоохоронців, то журналіст зазначив, що поки для цього фізично не було часу – проект зйомок про статки прокурорів України триває, відтак наразі робота йде над цим.

Керівник відділу комунікації ГУ Нацполіції в Закарпатській області Анна Дан про ситуацію, що виникла, у коментарі представнику ІМІ розповіла, що начальник поліції Ужгорода прибув на місце з метою уникнення в подальшому конфліктів.

“До поліції на телефон “102” надійшов дзвінок від працівника прокуратури Закарпатської області, який повідомив, що невідомі йому особи чоловічої статі, які представились журналістами телеканалу “24”, на автомобілі марки “SsangYong” білого кольору здійснюють несанкціоновану зйомку. Оскільки працівники поліції реагують на всі без виключення повідомлення громадян, то, звичайно ж, прибули і за цим викликом.

Враховуючи те, що всі події, пов’язані з представниками засобів масової інформації, перебувають на особистому контролі керівництва поліції, то з метою уникнення в подальшому конфліктів на місце події прибув начальник Ужгородського відділу поліції Володимир Улинець.

Провівши на місці перевірку, працівники поліції не виявили в діях журналістів телеканалу “24” жодних ознак адміністративного чи кримінального правопорушення, тому дана перевірка була припинена. До працівників телеканалу у правоохоронців питань немає”, - сказала вона.

Фото - скріншот з відео 24 каналу

Liked the article?
Help us be even more cool!