ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В СБУ повідомили, що скоро буде заблокований новий перелік сайтів, які загрожують нацбезпеці

12.02.2019, 10:07
Фото - detector.media

Начальник Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ Олександр Климчук повідомив, що найближчим часом буде заблоковано новий перелік інтернет-сайтів, що загрожують національній безпеці. Про це він сказав в ефірі телеканалу ICTV, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Наявна у Служби безпеки інформація свідчить про те, що основний акцент російські спецслужби робитимуть на гібридну агресію: кібератаки, атаки на кібернетичний простір і об'єкти критичної інфраструктури. А також другий вектор - інформаційні впливи, фейкові новини і атаки на інформаційний простір”, - сказав Климчук.

Він підкреслив, що в СБУ є інформація, що спецслужби РФ готують потужні кібератаки перед виборами в Україні і під час самих виборів. “Вони можуть проходити не тільки на електронні системи безпосередньо Центральної виборчої комісії, а можуть атакувати будь-які об'єкти критичної інфраструктури, такі як транспорт, зв'язок, фінанси і енергетика”, - додав Климчук.

За його словами, такі дії можуть негативно вплинути на процес виборів. Водночас представник СБУ підкреслив, що Україна зможе ефективно реагувати на такі кіберзагрози.

Що стосується втручання в інформпростір, то Климчук повідомив, що Росія вкладає значні кошти і зусилля в розвиток мереж інтернет-сайтів, які ретранслюють пропагандистські ідеї, а також використовують для таких цілей соціальні мережі.

“За останній рік було заблоковано близько двох тисяч фейкових акаунтів (у соцмережах - ред.), було подано для санкцій близько 200 інтернет-сайтів, які пропагували російську ідеологію. Цього року подано ще 100 сайтів. Найближчим часом указом президента буде введено в дію рішення РНБО, і ці сайти будуть також заблоковані”, - додав Климчук.

Крім того, він зазначив, що останнім часом СБУ фіксує групи інтернет-агітаторів, які співпрацюють з російськими кураторами й отримують від них грошову винагороду і завдання щодо дискредитації виборчого процесу.

Liked the article?
Help us be even more cool!