ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі з ефіру зник опозиційний телеканал

24.10.2011, 03:01
В Одесі з ефіру зникла незалежна телекомпанія "Круг". Колектив телекомпанії переконаний, що таким чином влада Одеси намагається припинити мовлення єдиного в місті опозиційного телебачення.
Працівники телекомпанії направили  звернення до голови Одеської обласної державної адміністрації Едуарда Матвійчуку, а також Президента України Віктора Януковича, Генерального прокурора України Віктора Пшонки, голови Антимонопольного комітету України Василя Цушка, а також в низки посольств країн Європейської Співдружності, в міжнародні правозахисні організації, профспілки і об'єднання журналістів.
У зверненні йдеться про наступне.
“18 жовтня в кабельних мережах операторів “Чорне море” і “Бриз” зник сигнал єдиної в місті опозиційної телерадіокомпанії “Круг”, ці оператори ретранслюють сигнал жителям Одеси, що проживають в Суворовському і Київському районах міста,. Офіційна причина: відсутність сигналу в ефірі розподільчої компанії “ЦТБ-Одеса”.
Інженери цієї компанії повідомляють редакції опозиційної телекомпанії про те, що у них згорів модулятор на розподільчому каналі ТРК “Круг”, який вони намагаються лагодити. При цьому всі сигнали інших телеканалів поступають безперебійно. Про терміни лагодження поломки співробітники “ЦТБ-Одеса” повідомляти відмовляються, посилаючись на те, що це вирішує їх власник Дмитро Зубов, який давати вказівку з приводу ремонту і виділяти гроші не квапиться."
За словами менеджменту каналу, таким чином влада Одеси намагається закрити єдиний в Одесі опозиційний телеканал, до того ж, як повідомляється в заяві, зробити це мер Одеси намагається не вперше.
"Колектив ТРК “Круг” з глибоким обуренням сприйняв чергову спробу властей міста відключитинезручний  їм телеканал від ефіру. Раніше мерія Костусева робила спроби виселити колектив ТРК “Круг” із займаного ним приміщення. Услід за цим Одеський міський голова А.Костусев спробував розорити телекомпанію двома позовами по 100 тисяч гривень кожен, які ще знаходяться на стадії розгляду. Проте, не досягнувши бажаного, зробили спробу просто перервати мовлення ТРК “Круг”.
У одеській мерії повідомили, що ніякого відношення до зникнення з ефіру телекомпаніїї "Круг", не мають, але інформацію про судові позови підтвердили.
Нагадаємо, що у вересні 2011 року припинили мовлення три харківські телеканали - АТН, «Фора» та «А/ТВК», причиною цього став тиск місцевої влади.  
ІМІ
Liked the article?
Help us be even more cool!