ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Астані на декілька годин затримали журналістку "Настоящего времени"

22.03.2019, 12:08
Фото - radiosvoboda.org

У столиці Казахстану Астані 22 березня затримали близько 10 людей, серед них – репортер “Настоящего времени” (проект Радіо Свобода і “Голосу Америки”) Світлана Глушкова, повідомляє Радіо Свобода.

Поліцейський пояснив затримання тим, що на Світлану Глушкову надійшла заява від якоїсь жінки. “Мене затримали. Мені потрібен адвокат”, – встигла написати кореспондентка в редакційному чаті.

До Світлани Глушкової поїхав адвокат. Через три години її відпустили.

Оператор “Настоящего времени” Ганізат Оспанов під час затримання дістав травму ноги. Зараз він перебуває в лікарні.

Кілька людей також затримані в центрі Алмати, де відзначають Новруз – свято оновлення і Новий рік за східним календарем. Кілька людей затримали в Шимкенті.

Затримані, повідомляє кореспондент казахської служби Радіо Свобода, заявляли про незгоду з ініціативою нового президента Казахстану перейменувати Астану.

Напередодні опозиційний політик Мухтар Аблязов, який живе за кордоном, закликав своїх прихильників 22 березня вийти на акцію протесту.

20 березня парламент Казахстану відразу у двох читаннях проголосував за перейменування Астани в Нурсултан. Це була пропозиція нового президента Касима-Жомарти Токаєва, який обійняв посаду 20 березня.

21 березня поліція в Астані також затримувала людей, які виступали проти перейменування столиці.

Liked the article?
Help us be even more cool!