ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Україна — десята з кінця за рівнем верховенства права

28.11.2012, 06:47
Україна посіла 87-ме місце у Індексі верховенства права з 97 країн світу. Про це свідчать результати оприлюдненого в середу у Вашингтоні Індексу за 2012 рік, — пише УНІАН.
 
У доповіді наголошується, що Україна отримала своє 87-ме місце через політичне втручання уряду, безкарність і корупцію. "Урядові установи неефективні в дотриманні виконання законів, а суди, хоча і доступні, - неефективні й корумповані. З іншого боку, країна отримує досить високу оцінку в захисті базових громадянських свобод, таких як свобода релігії, і є відносно безпечною в плані злочинів. Права власності - слабкі", - наголошується в доповіді щодо України.
 
Індекс оцінює країни за показниками у восьми сферах, які впливають на стан верховенства права. Серед них - межі повноважень центральної влади, корупція, безпека, фундаментальні права, відкритість уряду, регуляторне середовище, цивільна і кримінальна юстиція.
 
Доповідь створюється на підставі опитування 97 тисяч громадян у 97 країнах, а також понад 2,5 тисяч експертів.
 
Індекс представив Проект світової юстиції - неурядової організації, мета якої полягає в просуванні верховенства права для розвитку спільноти можливостей і рівності у світі.
Liked the article?
Help us be even more cool!