ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"UA:Перший" переходить на цифрове мовлення

10.01.2019, 16:36
Фото - UA:Перший

Національна суспільна телерадіокомпанія України (НСТУ) переоформила ліцензію на мовлення телеканалу “UA:Перший” з виключенням із неї аналогового мовлення в більшості регіонів. Таке рішення ухвалила Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення 10 січня за запитом НСТУ, повідомляється на сайті мовника.

Переоформлення ліцензії “UA:Перший” з виключенням аналогового мовлення стосується усіх регіонів України, окрім зони проведення ООС (Донецька й Луганська області); Херсонської області, яка межує з окупованим Кримом; а також Харківської, Чернігівської та Сумської областей, адже передавачі в цих регіонах забезпечують можливість перегляду “UA:Перший” на прикордонній із РФ території.

“Тепер переоформлення ліцензії телеканалу “UA:Перший” дозволить звільнити займаний радіочастотний ресурс країни для його подальшого більш ефективного використання з урахуванням сучасних технологій. Це рішення також суттєво оптимізує витрати телерадіокомпанії, оскільки саме мовлення в “аналозі” є дуже дорогим, до того ж, оператори телекомунікаційних послуг збільшили вартість таких трансляцій”, - йдеться у повідомленні НСТУ.

Програми програми телеканалу доступні в ефірному цифровому форматі DVB-T2, на супутнику та в кабельних телемережах в усіх містах України, а також в інтернеті.

Liked the article?
Help us be even more cool!