ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Запоріжжі міський департамент відмовив журналістам у запиті через "відсутність технічної можливості"

23.07.2019, 10:18
Фото - cedem.org.ua

Департамент комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради відмовив “Запорізькому центру розслідувань” у наданні відповіді на інформаційний запит через “відсутність технічної можливості”.

Про це повідомила журналістка проекту “Запорізький центр розслідувань” Лілія Статівко на своїй сторінці у фейсбук.

Запит на інформацію журналісти надіслали до департаменту ще 5 липня 2019 року, однак звідти повідомили, що зможуть надати відповідь тільки 30 липня. При цьому чиновники запропонували журналістам самим отримати інформацію за вказаною адресою “у зв’язку з відсутністю на даний момент технічної можливості надання фотокопій запитуваних документів”.

Як пише журналістка, вони перетелефонували у департамент і запитали, чому лише можуть отримати відповідь майже через місяця. на що їм відповіли, що у них люди у відпустках.

Як розповіла представниці ІМІ у Запорізькій області Лілія Статівко, такі відповіді стосовно двох об’єктів за підписом заступника директора департаменту з правових питань департаменту комунальної власності та приватизації Н.О Єфімової, “Запорізькому центру розслідувань” надали одразу з приводу двох запитів.

За словами медіаюриста ІМІ Алі Сафарова, такі дії чиновників є прямим порушенням норм Закону України “Про доступ до публічної інформації”.

“Строки розгляду запиту визначено у статті 20 цього Закону, і там визначені виключні підстави продовжити строк не більше ніж на 20 днів. Виключні підстави відмови в задоволенні запиту наведені у статті 22 цього Закону. Відпускний графік чи інші подібні обставини не включаються до причин, з яких запит може бути не задоволено в передбачений строк. Окрім того пропозиція ознайомитись з документами безпосередньо в приміщенні розпорядника також не є задоволенням запиту на доступ до публічної інформації, і, відповідно до частини другої статті 22, може розцінюватись як неправомірна відмова у задоволенні інформації. Відповідно до частини першої статті 23 цього Закону,  рішення, дії чи бездіяльність розпорядників інформації можуть бути оскаржені до керівника розпорядника, вищого органу або суду. Окрім того посадові особи, винні у ненаданні інформації, можуть бути притягнені до адміністративної відповідальності за статтею 212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушенн”, - резюмував медіаюрист.

Liked the article?
Help us be even more cool!