ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Яворові громадському активісту погрожували вбивством через відеозйомку засідання бюджетної комісії

20.01.2015, 12:26

15 січня під час засідання бюджетної комісії Яворівської райради (Львівська область) громадському активісту місцевої Народної Самооборони Юрію Кенцалу, який знімав засідання на камеру з метою оприлюднення, погрожували вбивством, якщо він не припинить зйомку.

На відео зафіксовано, як один з посадовців, депутат районної ради Григорій Бабій, говорить: “Якщо я побачу десь в інтернеті своє зображення, я буду знати, звідки воно прийшло. А ти мене знаєш. Пістолет у мене там є. По-доброму кажу, друже, я ж тебе застрелю”.  

Як розповів ZIK активіст, посадовець також застосовував до нього фізичну дію – бив пляшкою по голові, обливав водою, тримав за шию, бив в груди тощо. За інформацією ZIK, Григорія Бабія 2012 року було звільнено з посади керівника відділу освіти Яворівської райдержадміністрації (РДА) за зловживання у сфері бюджетного законодавства на суму майже 800 тисяч гривень.

Також активно перешкоджав зйомці активісту голова постійної депутатської комісії Яворівської РДА з питань освіти, культури, спорту та туризму, директор сільської школи, Ростислав Канус. Решта депутатів, що були присутні на засідання, навіть не намагались зупинити колег, повідомляє Zaxid.net.

В коментарі ZIK Григорій Бабій акцентував на тому, що Кенцало не міг фіксувати те, що відбувається на засідання, бо не є журналістом. На що останній повідомив, що оприлюднити запис засідання було його громадською ініціативою, але в статуті ГО, членом якого той є, передбачено випуск газети: “Задача була така, щоб збирати інформацію”.

Крім того, Кенцало повідомив кореспонденту ІМІ, що є позаштатним журналістом одного з видань.

І Юрій Кенцало, і Григорій Бабій звернулися з заявами до міліції. Голова міліції Львівщини повідомив, що журналіст звернувся з заявою до районного відділу міліції, але наразі тілесних ушкоджень на ньому не виявлено. Бабій розповів, що подав позовну заяву в суд про захист честі, гідності і інтересів при проведенні та використанні матеріалів і відеозйомок. Юрій Кенцало повідомив кореспонденту ІМІ, що станом на 20 січня про відкриття провадження у справі йому нічого не відомо.

Liked the article?
Help us be even more cool!