ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Варшаві відкривається виставка малюнків Сущенка

11.02.2019, 11:35
Фото - facebook.com/AmbasadaUkrainywPolsce

У Варшаві 11 лютого відкриється виставка малюнків українського журналіста Романа Сущенка, повідомляє Укрінформ.

Виставка організовується спільно посольством України в Польщі та Спілкою польських журналістів (SDP).

“Посол України в Польщі Андрій Дещиця спільно зі Спілкою польських журналістів сердечно запрошують на вернісаж вистави малюнків українського журналіста українського інформаційного агентства “Укрінформ” і політичного в’язня Кремля Романа Сущенка, створених у застінках московського слідчого ізолятора у 2016–2018 рр.”, - інформують організатори виставки у Facebook.

У межах відкриття виставки відбудеться дискусія за участю доньки Романа Сущенка та журналістки Укрінформу Юлії Сущенко, генерального директора інформагенції Олександра Харченка, посла України в Польщі Андрія Дещиці, голови Спілки польських журналістів Кшиштофа Сковронського, керівника польського інформагентства РАР Войцєха Сурмача тощо.

Очікується, що захід відвідають польські та іноземні дипломати, представники української громади Польщі, пересічні поляки, представники українських, польських та іноземних ЗМІ.

Як повідомляв ІМІ, у середині січня Роману Сущенку вперше дозволили тривале побачення з дружиною і дочкою.

4 червня 2018 року Московський міський суд РФ засудив Романа Сущенка до 12 років колонії суворого режиму, а 12 вересня 2018 року Верховний суд РФ визнав законним вердикт Московського міського суду.

30 вересня 2016 року у Москві (Росія) неправомірно був затриманий власний кореспондент агентства “Укрінформ” у Франції Роман Сущенко за звинуваченням “у шпигунстві”.

ФСБ РФ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки – полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”.

Роман Сущенко всі звинувачення відкидає. Українська сторона називає звинувачення проти журналіста безпідставними і вимагає негайно його звільнити.

7 листопада ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в колонію №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Liked the article?
Help us be even more cool!