ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У в'язниці Саудівської Аравії закатували до смерті журналіста - ЗМІ

07.11.2018, 16:11
Фото - sondakika.com

У Саудівській Аравії правозахисники повідомили, що у в’язниці закатували до смерті журналіста Туркі Бін Абдул Азіз Аль Джазера. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Son Dakika.

Як пише видання, Аль Джазер вів сторінку у Twitter, на якій повідомляв про порушення прав людини урядом Саудівської Аравії та членами королівської сім'ї.

Аль Джазера було захоплено в Дубаї та перевезено до Саудівської Аравії.

“Туркі Бін Абдул Азіз Аль Джазер був закатований до смерті в одній із саудівських в'язниць”, - йдеться в повідомленні.

Видання наголошує, що вбивство Аль Джазера сталося через місяць після вбивства іншого саудівського журналіста - Джамаля Хашкаджі.

Як повідомляв ІМІ, журналіст Джамаль Хашкаджі зник 2 жовтня після візиту до генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Представники королівства наполягали на тому, що Хашкаджі вийшов із консульства живим. Однак 19 жовтня в Ер-Ріяді все-таки визнали, що журналіста вбили всередині будівлі. Генпрокурор Саудівської Аравії пізніше заявив, що вбивство Хашкаджі було навмисним.

Прокуратура Туреччини заявила, що журналіста Джамаля Хашкаджі задушили відразу після того, як він увійшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі, після цього його тіло розчленували.

Liked the article?
Help us be even more cool!