ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Тернополі поліція допитала журналіста через пост у фейсбуці

19.07.2019, 16:44

Представник кандидата у депутати Андрія Богданця, що балотується до парламенту від партії “Слуга народу” по одномандатному виборчому округу №163 (Тернопіль), просить поліцію встановити і притягнути до відповідальності “осіб причетних до поширення недостовірної інформації про нібито вже встановлений факт підкупу виборців кандидатом в народні депутати України Богданцем А.В”. 

Про це повідомив тернопільський журналіст Назар Наджога, оскільки виявився одним із тих, кого намагаються притягнути до відповідальності, повідомляє представник ІМІ у Тернопільській області. 

За словами журналіста, 18 липня його запросили у Тернопільський міський відділ поліції для надання пояснень з цього приводу. Приводом для цього запрошення стала публікація журналістом у фейсбуці інформації про надання Андрієм Богданцем благодійної допомоги курячими яйцями громадській організації “Нескорені духом” (Андрій Богданець є заступником гендиректора Тернопільської птахофабрики). Також про допомогу кандидата повідомили 2 липня у гумористичній програмі “Вєсті.UA” на 24 каналі.

Водночас оригінальне повідомлення про допомогу Богданця й подяку йому за це було розміщено на фейсбук-сторінці громадської організації “Нескорені духом”. Проте потім це повідомлення було видалено зі сторінки організації.

На той момент фотознімок (скріншот) оригінального повідомлення вже опублікував у фейсбуці Назар Наджога. 

Ось як про це повідомляє він сам: “Наступними днями дописи про подяку Андрію Богданцю зникли з мережі. Залишився лише скріншот з першоджерела, який, посилаючись на мій допис, опублікували декілька інтернет-ЗМІ.

Тож я ходив давати пояснення, звідки взялися курячі яйця від Андрія Богданця. ... Після появи в мережі відео програми “Вєсті.UA” та мого допису з скріншотом від першоджерела поліція проводила перевірку і яєць не знайшла”.

У заяві представника кандидата до поліції вказано, що “будь-яких порушень передбачених Кримінальним кодексом України виявлено не було”. 

У свою чергу, у штабі кандидата заявили, як повідомляє газета “Тернопіль вечірній”, що яйця до виборів стосунку не мають: “Письмове прохання про допомогу громадська організація надіслала генеральному директору “Птахофабрики Тернопільської”. У зверненні йдеться про те, що 95 людей з інвалідністю потребують продуктів харчування. Андрій Богданець, будучи заступником гендиректора, відвіз допомогу представникам громадської організації. Ця ситуація жодним чином не стосується передвиборчої кампанії кандидата”.

Liked the article?
Help us be even more cool!