ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Сущенка проблеми з тиском - донька

14.12.2018, 14:18
Фото - Марк Фейгін

Незаконно засудженому в РФ журналісту Укрінформу Роману Сущенку лікарі колонії в селі Утробіно поставили діагноз “артеріальна гіпертензія” та рекомендують відвезти на обстеження до іншого міста. Про це він розповів під час телефонної розмови з родиною 14 грудня, повідомила Укрінформу донька журналіста Юлія Сущенко.

“Лікарі колонії поставили батькові попередній діагноз “артеріальна гіпертензія”, йому радять пройти додаткове обстеження. Однак через те, що у в'язниці в Утробіно немає необхідного обладнання, батька потрібно везти в інше місто і класти на стаціонар на тиждень. Імовірно, це вже буде після Нового року”, - сказала Юлія Сущенко.

За її словами, Сущенку досі не видали ковдру, яку він придбав ще місяць тому в місцевому магазині. Щодо окропу - його українцю приносять раз на день і, не давши випити, Сущенка одразу відправляють на прогулянку на вулицю.

“Батько змушений завертати окріп в одяг, щоб хоч якось зберегти тепло, оскільки розеток у його камері немає, а в приміщенні дуже холодно, він ходить там у верхньому одязі”, - наголосила донька журналіста.

Крім того, залишається невирішеним питання з дозволом щодо відвідування Сущенка його представником в ЄСПЧ Марком Фейгіним.

Також донька розповіла, що кореспонденція в колонію приходить приблизно раз на тиждень.

Юлія Сущенко закликала всіх небайдужих писати Роману листи, адже йому зараз дуже потрібна підтримка.

Адреса, за якою йому можна писати: Сущенко Роману Владимировичу ФКУ ИК-11 УФСИН России по Кировской обл., деревня Утробино, Кировская область, Россия 613043.

Як повідомляв ІМІ, 4 червня 2018 року Московський міський суд РФ засудив Романа Сущенка до 12 років колонії суворого режиму, а 12 вересня 2018 року Верховний суд РФ визнав законним вердикт Московського міського суду.

30 вересня 2016 року у Москві (Росія) неправомірно був затриманий власний кореспондент агентства “Укрінформ” у Франції Роман Сущенко за звинуваченням “у шпигунстві”.

ФСБ РФ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки – полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”.

Роман Сущенко всі звинувачення відкидає. Українська сторона називає звинувачення проти журналіста безпідставними і вимагає негайно його звільнити.

Liked the article?
Help us be even more cool!