ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У США радіостанцію зобов'язали змінити реєстрацію через трансляцію російського Radio Sputnik

15.05.2019, 10:10
Фото - Getty Images /nbcnews.com

Вашингтонська радіостанція WZHF (США) повинна зареєструватися як іноземний агент відповідно до закону FARA через цілодобову трансляцію російського пропагандистського ресурсу Radio Sputnik.

Таке рішення ухвалив федеральний суд США напередодні, повідомляє Укрінформ з посиланням на телеканал NBC News.

“Міністерство юстиції привітало рішення федерального судді, що радіостанція, яка базується у Вашингтоні, округ Колумбія, повинна зареєструватися як агент російського уряду, підкресливши, що американці “мають право знати, коли за мовленням у США розміщено іноземний прапор”, - зазначається в публікації.

За винятком п'яти секунд щогодини, під час яких радіостанція називає своє ім'я, WZHF-AM цілодобово транслює Radio Sputnik починаючи з грудня 2017 року, підкреслюється в публікації.

Radio Sputnik є частиною міжнародної медіагрупи “Россия сегодня”, створеної у 2013 році президентом РФ В. Путіним. До складу цієї корпорації також входять "РИА Новости", "Прайм", ИноСМИ.РУ, "Социальный навигатор" та інші.

У червні 2018 року Міністерство юстиції США наказало власнику WZHF, компанії RM Broadcasting of Jupiter (штат Флорида), зареєструватися закордонним агентом відповідно до закону про реєстрацію іноземних агентів (FARA) від 1938 року. Компанія подала зустрічний позов, стверджуючи, що вона просто купує і продає ефірний час.

Liked the article?
Help us be even more cool!