ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У США почали розслідування щодо договорів Facebook про дані користувачів

14.03.2019, 11:28
Фото – Getty Images

Прокуратура США проводить кримінальне розслідування щодо угод, укладених компанією Facebook з деякими з найбільшими світовими технологічними компаніями. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The New York Times.

“Федеральна прокуратура проводить кримінальне розслідування щодо угод з даними, які Facebook уклав з деякими найбільшими світовими технологічними компаніями”, – йдеться в повідомленні.

Присяжні в Нью-Йорку вимагають надати в суді документи хоча б від двох відомих виробників смартфонів та інших пристроїв. Як зазначається, компанії вступили в партнерські відносини з Facebook Inc, отримавши широкий доступ до персональних даних сотень мільйонів користувачів соцмережі.

Facebook Inc укладала угоди з ще близько 150 компаніями, серед яких Amazon, Apple, Microsoft і Sony. Угоди дають право компаніям переглядати контакти користувачів соцмережі та інші дані, іноді й без згоди користувача.

У Facebook заявили, що співпрацюють зі слідством. “Ми співпрацюємо зі слідчими та серйозно ставимося до цих розслідувань. Ми надали публічні свідчення, відповіли на запитання і пообіцяли, що будемо продовжувати робити це”, – йдеться в заяві компанії.

Liked the article?
Help us be even more cool!