ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У справі Муравицького змінили адвоката й прокурора

13.12.2018, 11:05
Фото - ukrinform.ua

У судовій справі підозрюваного в державній зраді журналіста Василя Муравицького змінилися адвокат та прокурор. Про відповідні зміни поінформувала на засіданні суддя Корольовського районного суду Житомира Ніна Янчук, повідомляє Укрінформ.

Замість прокурора Вадима Левченка тепер буде Сергій Кобернюк, а адвоката Андрія Гожого замінила Світлана Новицька.

Також на засідання не з’явився один із трьох захисників Муравицького Андрій Доманський, який повідомив суд, що перебуває у відрядженні в Брюсселі.

У клопотанні адвоката Андрія Гожого йдеться про те, що 3 грудня зафіксовані зміни в договорі про правову юридичну допомогу між ним та Муравицьким. Відтепер захисник представлятиме інтереси підсудного за кордоном та в міжнародних інституціях.

У свою чергу Новицька зазначила, що раніше вона захищала в судах Дмитра Васильця, Євгена Тімоніна, Павла Волкова, а також спілкувалася з Русланом Коцабою та його адвокатом Тетяною Монтян. Усі вони фігурували за подібними, як у Муравицького, справами.

Оскільки нова захисниця подала клопотання про необхідність ознайомлення з матеріалами справи, судовий розгляд відкладено на 10 січня.

Як повідомляв ІМІ, Василя Муравицького, якого підозрюють у державній зраді, заарештували в серпні 2017 року. Журналіст із 2014 року активно публікував антиукраїнські матеріали та коментував події в Україні для проросійських ЗМІ.

Блогер обвинувачується у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (“Державна зрада”), ч. 2 ст. 110 (“Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”), ч. 2 ст. 161 (“Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності”) та ч. 1 ст. 258-3 (“Участь в діяльності терористичної організації”) Кримінального кодексу України.

На судовому засіданні 27 червня 2018 року Корольовський районний суд відпустив Муравицького під домашній арешт.

6 серпня 2018 року Корольовський районний суд Житомира залишив блогера Василя Муравицького під домашнім арештом. Після закінчення суду Муравицького облили зеленкою під будівлею суду, коли той вийшов надвір.

Liked the article?
Help us be even more cool!