ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У "Слузі народу" припускають, що Нацрада працюватиме над регулюванням інтернет-медіа

13.08.2019, 10:40
Фото – detector.media

Новообраний народний депутат від "Слуги народу", радник команди Президента України Микита Потураєв пропонує замість Національної ради з питань телебачення і радіомовлення створити Нацраду з питань медіа, яка має стати єдиним регулятором для всього медіаринку, включно з онлайн-виданнями. Про це він заявив в інтерв'ю "Детектору медіа", повідомляють "Новини Донбасу".

"Ми ж бачимо Нацраду регулятором не тільки телебачення, а всіх медіа. Але маємо чітко визначити, що є медіа, щоб ми не перетворилися на Роскомнагляд, який прагне ліцензувати блогерів", – сказав Потураєв.

Він вважає, що інтернет-видання вимагають регулювання, а безоплатні – реєстрації. На його думку, над цим має працювати новий регулятор.

Крім того, Потураєв вважає, що варто змінити принципи формування Нацради.

"Потрібно разом сідати з медіаспільнотою і визначатися. Вибирати [членів Нацради] потрібно на конкурсі. Я вважаю, що політичне квотування має піти в минуле. Це моя особиста думка, але я її як завтрашній парламентар буду відстоювати. Вважаю, що квотний принцип, якщо ми створюємо будь-який регулятор, має піти в минуле. Повинен бути конкурсний принцип призначення, а не політичний", – сказав представник "Слуги народу".

За його словами, склад Нацради повинен формуватися через конкурсну комісію із залученням міжнародних представників. Говорячи про кількість членів Нацради, він сказав: "На мій погляд, дев'ять осіб вистачить, можливо більше – 15".

Liked the article?
Help us be even more cool!