ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Словаччині ініціюють дострокові вибори через вбивство журналіста

13.03.2018, 13:41
Фото - dennikn.sk

Словацька партія Most-Híd, що входить до коаліції, ініціює дострокові вибори через вбивство журналіста Яна Кучака. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на портал SME.

Напередодні на з’їзді партії вирішили обговорити можливість дострокових виборів з іншою коаліційною партією SNS.

“Республіканська рада партії доручає партійному керівництву обговорити можливості дострокових парламентських виборів”, - заявив лідер партії Most-Híd Бела Бугар.

У разі якщо уряд не погодиться на дострокові вибори, партія збирається вийти з коаліції. Це, найімовірніше, так само матиме наслідком дострокове припинення повноважень парламенту.

“Ми проголосували одноголосно, якщо домовленість щодо дострокових виборів буде досягнута, наші міністри лишаються на постах”, - сказав Бугар.

За його словами, дострокові вибори мають відбутися якнайскоріше.

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо виступає проти ідеї дострокових виборів.

Нагадаємо, 26 лютого у Словаччині вбили 27-річного журналіста видання Aktualít Яна Кучака та його дівчину. Їх знайшли застреленими у помешканні в населеному пункті Велка Мача неподалік міста Трнава.

Журналіст розслідував ймовірні зв’язки з італійською організованою злочинністю кількох підприємців-італійців на сході Словаччини.

1 березня словацькі правоохоронці звільнили всіх сімох затриманих італійців, яких підозрювали у причетності до вбивства: протягом 48 годин, на які дозволено затримання, не було виявлено ніяких твердих доказів, заявила поліція.

2 березня тисячі людей вийшли на демонстрації у столиці Братиславі й інших містах країни, вимагаючи рішучих дій у цій справі. У зв’язку з убивством почали лунати заклики не тільки з боку опозиції, а й із боку коаліційних партнерів в уряді Роберта Фіца до відставки кількох його політичних союзників, чільних посадовців, причетних до невдалого наразі розслідування, – в першу чергу міністра внутрішніх справ Роберта Каліняка чи начальника поліції країни Тібора Ґашпара.

12 березня міністр внутрішніх справ Словаччини Роберт Каліняк подав у відставку на тлі політичної кризи у країні.

Liked the article?
Help us be even more cool!