ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії затримали журналіста телеканалу "2+2" і понад добу тримають у ізоляторі

19.07.2014, 22:23

У Воронежі 18 липня співробітники російського імміграційного контролю Федеральної міграційної служби затримали журналіста програми "Спецкор" телеканалу “2+2” Євгена Агаркова. Журналіста тримають у міграційному ізоляторі, повідомляє ТСН.

За інформацією ТСН, українця затримали в готелі, в якому він проживав. Агаркова звинуватили в незаконній журналістській діяльності.

У цей же день відбулося засідання адміністративного суду, згідно його рішення, Агаркова оштрафували на 2000 руб. і відправили в міграційний ізолятор в селі Єлизаветівка, розташованому за 160 км від Воронежа.

У зв'язку із затриманням журналіста, український консул в РФ звертався до МЗС Росії з проханням під особисту відповідальність відпустити Агаркова, щоб у цей день він повернувся додому, але у МЗС Росії відмовили.

Затриманий росіянами журналіст Євген Агарков у Воронежі висвітлював справу українського офіцера Надії Савченко, яку утримують у місцевому СІЗО, повідомляє ТСН.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулася до російського омбудсмена щодо звільнення Євгена Агаркова, повідомила кореспондент «1+1» в Росії Маргарита Ситник у випуску ТСН 19 липня, пише “Телекритика”.

Адвокат української льотчиці Надії Савченко, яку тримають під вартою в Росії, Марк Фейгін в сюжеті сказав, що затримання Євгена і тримання його у міграційному ізоляторі є порушенням його прав. Він запевнив, що робитиме все можливе, щоб захистити кореспондента.

Liked the article?
Help us be even more cool!