ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії помер журналіст, який написав про загибель російських бійців у Сирії

16.04.2018, 10:00
Фото - e1.ru

У російському місті Єкатеринбурзі після падіння з п'ятого поверху помер журналіст РІА “Новий день” Максим Бородін. Він першим написав про смерть членів загону “ПВК Вагнера” в Сирії. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на видання “МБХ Медіа”.

Журналіст помер 15 квітня, не приходячи до тями. Він випав 13 квітня із вікна свого помешкання, отримав важкі травми і впав у кому та був доставлений у міську лікарню.

Головна редакторка РІА “Новий день”, у якому працював Бородін, Поліна Румянцева припускає, що смерть журналіста могла бути невипадковою.

“Щоб зрозуміти, що сталося, потрібно отримати доступ до квартири, ми займаємося цим. Якщо з'явиться хоча б якийсь натяк на кримінал, ми всім повідомимо”, – сказала вона. За словами Румянцевої, для самогубства у Бородіна не було ніяких підстав.

Бородін був серед журналістів, які першими розповіли про загибель бійців “ПВК Вагнера” в Сирії після авіаудару міжнародної коаліції 7 лютого.

9 лютого американський телеканал CBS із посиланням на джерела в Пентагоні повідомив, що 7 лютого в Сирії під авіаудар міжнародної коаліції під командуванням США потрапили російські найманці, які намагалися захопити нафтове родовище в районі селища Хішам.

У результаті нападники були розбиті. За різними даними, загинули від кількох десятків до кількох сотень людей, зокрема громадян Росії, імовірно, бійців “ПВК Вагнера”.

Російська влада спершу заперечувала загибель росіян, а згодом визнала, що внаслідок сутичок постраждали десятки російських громадян. МЗС Росії наголошує, що йдеться не про військовослужбовців.

Liked the article?
Help us be even more cool!