ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії поліція припинила повідомляти "негативні новини" за тиждень до ЧС

14.06.2018, 12:27
Фото - Крим.Реалії

За тиждень до початку чемпіонату світу з футболу в Росії, який стартував 14 червня, на сайтах регіональних управлінь МВС Росії різко скоротилася кількість публікацій про розкриття злочинів і затримання підозрюваних, але зросла кількість статей про профілактику злочинів. Статистику з кількості публікацій оприлюднило російське видання “Медіазона”, повідомляє Радіо Свобода.

Джерела в регіональних прес-службах МВС Росії підтвердили “Медіазоні”, що на час чемпіонату світу діє “особливе розпорядження”.

Про вказівки не повідомляти “негативних новин” на умовах анонімності розповіли регіональному сайту Sakh.com джерела в сахалінських правоохоронних органах, а виданню Znak.com – у прокуратурі і поліції Єкатеринбурга.

Паблік “Омбудсмен поліції” розмістив фотографію телеграми управління в центральному федеральному окрузі з вимогою “в період з 5 червня до 25 липня 2018 року зупинити розміщення в засобах масової інформації відомостей про результати оперативно-розшукових та попереджувально-профілактичних заходів”.

За підрахунками “Медіазони”, у перші сім днів червня сайти регіональних управлінь МВС Росії опублікували 1438 новин, у яких були слова “затримати”, “розкрити”, “розшук” або “КК” (Кримінальний кодекс – ред.). Протягом наступних семи днів – тільки 71, тобто в 20 разів менше. Після 7 червня новини про поточну діяльність МВС практично зводяться до оголошень про розшук зниклих, підсумовує видання.

Liked the article?
Help us be even more cool!