ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії месенджери зобов'яжуть перевіряти особу користувачів

06.11.2018, 14:16
Фото - mobilemarketing.com.ua

В уряді Росії підготували нові вимоги до перевірки користувачів месенджерів, відповідно до яких цими додатками зможе користуватися тільки та людина, на яку оформлений номер мобільного телефону. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на російські “Известия”.

Згідно з проектом постанови, інформацію про своїх користувачів для підтвердження особи стільниковим компаніям будуть зобов'язані передавати власники месенджерів.

“На відповідь оператору зв'язку відводиться 20 хвилин. Якщо дані про користувача співпадуть з інформацією в базі компанії, ідентифікація вважатиметься пройденою, якщо ні – користувачеві припинять надавати послуги”, – повідомляє видання.

Також верифікація буде провалена, якщо компанія шукатиме інформацію про абонента довше 20 хвилин. Крім того, оператори в Росії будуть зобов'язані зберігати відомості про те, якими месенджерами користується абонент, повідомляють російські ЗМІ.

Нагадаємо, американська неурядова організація Freedom House оприлюднила звіт Freedom on the Net 2018, у якому зазначено, що уряди багатьох країн посилюють контроль за доступом громадян до вільної інформації в інтернеті під гаслом боротьби з “фейковими новинами”.

Згідно з дослідженням, до країн, де інтернет перебуває в найбільш загрозливому стані, належать Казахстан, Білорусь, Росія та Узбекистан.

Liked the article?
Help us be even more cool!