ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Рівному родичам місцевого журналіста розбили вікно

16.03.2018, 21:13
Фото - Фейсбук Юрія Дюга

16 березня у Рівному невідомі розбили вікно в квартирі родичів місцевого журналіста, керівника ГО “Антикорупційний моніторинг” Юрія Дюга. Місяць тому невідомі влаштували підпал у під’їзді, де знаходиться це ж помешкання. За цією адресою зареєстрована громадська організація. Журналіст припускає, що це чергове залякування, повідомляє “Четверта влада”.

“Щойно в квартирі моїх родичів, яку місяць тому намагались підпалити, розбили каменем вікно. Це реально переходить всі межі... Натяк на те, щоб забезпечити безпеку, треба виїжджати з міста? Викликали поліцію, але результатів розслідування попереднього злочину немає... Підозрюваних не знайшли, тільки замість того по 10-му колу опитали всіх свідків”,  - написав Юрій Дюг на своїй  сторінці у Фейсбук.

Як повідомляє видання, близько 13-ї години дня хтось жбурнув у вікно квартири на першому поверсі камінь величиною з два кулаки.

Видання нагадує, що 18 лютого невідомий кинув п’ятилітрову пляшку із запальною сумішшю під двері квартири родичів Юрія Дюга. Пожежу загасили вчасно, втім вогонь пошкодив двері та під’їзд.

Як розповів представниці ІМІ у Рівненській області Юрій Дюг, у квартирі, де розбили вікно, зареєстрована організація, яку він очолює, і там зараз живуть його родичі.

За його словами, коли стався підпал, він не наполягав на версії, що це через його журналістську діяльність, через малу кількість доказів.

Проте після сьогоднішнього нападу Юрій Дюг пов'язує і підпал, і розбите вікно з журналістською діяльністю та розцінює як перешкоджання їй: “В будь-якому разі це впливає на мою діяльність. То на допити ходжу, то родичів заспокоюю”.

Як зазначила представниця ІМІ у Рівненській області Антоніна Торбіч, він, зокрема, вивчав тему земельної корупції у Рівному.

“Слідство без потрібних сил і засобів не знайшло жодних підтверджень побутової версії злочину. В принципі немає жодної офіційної версії.  І новий злочин з пошкодженням вікна в квартирі – тільки підливає масла в вогонь. Звичайно, що пов’язую ці злочини з своєю журналістською діяльністю. Бо це не тільки пошкодження майна родичів журналіста, а й перешкоджання журналістській діяльності. Бо про яку журналістську або антикорупційну діяльність може йти мова, коли доводиться постійно чекати нових злочинів, заспокоювати рідних та ходити на допити? По суті робота над проектами зупинилась. І жодних гарантій, що низка злочинів припиниться немає. А про пошук виконавців і замовників злочинів поки можна лише мріяти”, - сказав Дюг.Світлина від Юрія Дюга.

Як повідомляв ІМІ, 22 лютого у Рівному невідомий чоловік підпалив офіс редакції інформаційно-аналітичного порталу “Четверта влада”.

Редакція видання пов’язує підпал виключно з журналістською діяльністю. Портал оприлюднює розслідування про незаконні будівництва, захоплення землі в рекреаційних зонах та корупцію.

За фактом підпалу офісу редакції “Четверта влада” рівненська поліція розпочала досудове розслідування за попередньою правовою кваліфікацією частини 2 статті 194 Кримінального кодексу України (умисного знищення або пошкодження майна шляхом підпалу).

17 лютого було пограбовано хостинг-провайдер, на серверах якого було розміщено інформаційно-аналітичний портал “Четверта влада”. Це на деякий час унеможливило роботу веб-сайту видання. Журналісти не виключають, що напад на провайдера може бути пов’язаний з діяльністю видання.

Liked the article?
Help us be even more cool!