ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Рівному депутат, на будівництві якого зник будівельник, погрожує журналістці

10.01.2017, 20:16

Спеціальній кореспондентці телеканалу “Інтер” у Рівному Інні Білецькій погрожує людина, яка написала з Фейсбук-акаунту депутата Рівненської міської ради Олександра Бабата. Окрім погрози “змінити життя”, чоловік вимагає повернути якогось хрестика. Про це журналістка повідомила представниці ІМІ у Рівненській області.

Повідомлення від депутата журналістка називає абсурдом. За її словами, вона лише раз спілкувалася з ним – коли спробувала взяти коментар для сюжету про те, що на будівництві, яке належить Олександру Бабату, зникло тіло будівельника.

Як доказ Інна Білецька демонструє у Фейсбук переписку. Від імені депутата писали журналістці сьогодні, 10 січня, зранку під іншим прізвищем.  

“З Олександром Бабатом я спілкувалася лише один раз, – розповіла журналістка Інна Білецька представниці ІМІ. – Коли прийшла до нього за коментарем. Тоді я готувала сюжет про Андрія Артвінського – будівельника, тіло якого Бабат, за версією слідства, переховував від правоохоронців. Бабат, на вигляд, був нетверезий, коментувати відмовився, і за поріг тоді ми так і не зайшли. І тут, через кілька тижнів, він пише мені про якийсь хрестик. Почав погрожувати, написав, що моє життя зміниться. Повідомлення від нього приходять цілий день. Це ніщо інакше, як тиск і намагання вплинути на мене”.

Вона також додала, що Бабат писав їй у Фейсбуці. “Написав: “Це Саша Бабат”. Сумнівів у тому, що це він – немає, оскільки сторінка прив’язана саме до номера мобільного, яким він користується”, - зазначила вона.

За даним фактом Інна Білецька звернулася сьогодні до поліції. Кримінальне провадження щодо погроз журналістці поки не відкрили. На це поліція має 24 години після реєстрації заяви.

“Інна Білецька сьогодні звернулася з заявою до Рівненського відділу поліції. Заяву зареєстровано в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події. Матеріали будуть перевірятися і розглядатися”, – прокоментувала прес-офіцер Головного управління Національної поліції у Рівненській області Ольга Олійник.

Представниця ІМІ зателефонувала Олександру Бабату на мобільний. Спочатку чоловік заперечував, що це номер Бабата і вибив дзвінок. Зателефонувавши ще раз, слухавку підняла жінка, яка не представилась.

Представниця ІМІ пояснила, що хоче поговорити про погрозу Інні Білецькій. Жіночий голос відповів, що поспілкуватися з Олександром Бабатом не можна, і що спілкуватись депутат з нею не буде.

Як повідомляє “Четверта влада”, Олександр Бабат – підприємець, на будівництві якого більше місяця тому загинув 35-річний Андрій Артвінський. Тіло чоловіка зникло. Родичам загиблого, з їх слів, депутат пропонував 100 тисяч гривень, аби вони не зверталися в поліцію. Згодом тіло  будівельника знайшли у лісі поблизу Олександрії, що за 56 км від Рівного. Бабата вважають причетним до переховування тіла. Поліція проводить досудове розслідування за фактом вбивства.

Інна Білецька спілкувалася з Олександром Бабатом лише раз. Вона прийшла до нього додому, аби дати йому можливість висловити свою позицію. Втім господар будинку відмовився говорити. Лише висловив обурення, що журналісти прийшли до його помешкання, і пішов.

Фото - скріншот з сюжету Інни Білецької для телеканалу “Інтер”, Фейсбук Інни Білецької

Liked the article?
Help us be even more cool!