ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Раді Європи закликають створити в Україні офіс інформаційного комісара

07.09.2018, 14:33
Фото - Фейсбук Мортен Енберг, РБК-Україна

Голова офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг вважає, що в Україні має бути створений офіс інформаційного комісара. Про це він сказав 7 вересня, повідомляє РБК-Україна.

За його словами, створення інституту інформаційного Комісара має розвантажити офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Енберг зазначив, що на порядку денному стоїть також ратифікація Україною Конвенції Тромсо (Конвенція про доступ до офіційних документів – ред.).

“На порядку денному ратифікація Україною Конвенції Тромсо, чого, на жаль, не сталось вчора в парламенті. А також створення інституту інформаційного Комісара для розвантаження офісу уповноваженого з прав людини. Також на порядку денному є покращення ситуації з безпекою журналістів у передвиборчий період, чого ми плануємо досягти в результаті поліпшення законодавства та практичних дій та боротьби з безкарністю”, – повідомив Енберг.

Як нагадує видання, Верховна Рада 6 вересня не змогла ухвалити законопроект №0195 “Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про доступ до офіційних документів”. Документ не зміг набрати необхідної кількості голосів у сесійній залі для прийняття його за основу і в цілому. Нардепи також не підтримали направлення його на доопрацювання в комітет і суб'єкту законодавчої ініціативи. Після низки невдалих голосувань спікер ВР Андрій Парубій оголосив про відхилення проекту закону.

Liked the article?
Help us be even more cool!