ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У ніч розгону Євромайдану беркутівці побили польського журналіста Томаша П’єхала

24.12.2013, 14:27

У ніч з 29 на 30 листопада бійці “Беркуту” побили польського журналіста Томаша П’єхала у Києві на Майдані Незалежності під час розгону демонстрантів Євромайдану. Про це журналіст розповів в ефірі Громадського ТВ.

За його словами, в ніч розгону він стояв з людьми на Євромайдані. Коли почалася атака “Беркуту”, то бійці спецпідрозділу били його по голові, били кулаками та ногами.

“Я стояв цілу ніч з людьми в ніч з 29 на 30 листопада. Там все було дуже спокійно, мирно. А о третій годині розпочалися проблеми з телефонами, інтернетом. А потім приїхали машини, які заїхали просто на Євромайдан, з Інститутської спустився “Беркут” і почав бити людей. Мене питають, чи ти встиг показати журналістське посвідчення, а я відповідаю, що це було так швидко, що я не встиг”, - розповів П’єхал.

Журналіст зауважує, що після побиття у нього не було багато крові, оскільки на ньому було дві шапки.

“Я був в самому центрі Євромайдану. Я стояв під стелою. Коли це все почалося, я відразу зайшов у натовп. Я зрозумів швидко, що треба бігти, коли побачив момент, як беркутівець так сильно вдарив людину, що сам упав. То я через беркутівця цього почав бігти, тому що іншого варіанту не було. Мене три рази вдарили по голові, я впав, тоді вони ще копали і кулаками били і накінець, наостанок ще раз вдарили по голові. На мені було дві шапки, бо було дуже холодно, тому у мене не було стільки крові, як у інших людей”, - зазначив журналіст.

Liked the article?
Help us be even more cool!