ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Миколаєві секретар міськради запросила ЗМІ на робочу нараду, але пресслужба мера не пустила їх туди

27.08.2019, 18:03

У Миколаєві журналістів не пустили на робочу нараду за участю міського голови, куди їх запросила секретар міськради. Про це повідомляють миколаївські ЗМІ.

Так, сьогодні вранці на редакційні пошти кількох миколаївських видань з електронної адреси співробітників апарату міськради надійшло запрошення на робочу нараду за участю міського голови, секретаря міськради та заступників міського голови, яка відбувалась у міській школі №3 щодо ремонтних робіт, які там проводяться. 

Проте журналісти, які прибули для висвітлення заходу, не змогли туди потрапити. Їм сказали, що ніхто ЗМІ не запрошував, а нарада закрита для громадськості.

Як повідомляє “Преступности.НЕТ”, міський голова Олександр Сєнкевич і очільниця відділу інформаційного забезпечення міської ради Інга Хоржевська не допустили журналістів до кабінету, де відбувалася нарада. Кілька спроб потрапити до приміщення виявилися марними. Пізніше з'ясувалося, повідомляє видання, що на нараду представників ЗМІ запросила депутат округу та секретар міськради Тетяна Казакова, щоб “усі дізналися про наявні в школі проблеми”.

Видання “Шиповник” повідомляє, що посадовці зачинили двері на замок, аби журналісти не потрапили на нараду.

У коментарі виданню “НикВести” очільниця відділу інформаційного забезпечення Інга Хоржевська пояснила, що пресслужба міськради не запрошувала представників ЗМІ на захід і їхня присутність на нараді не передбачена. А міський голова дав коментар журналістам після проведення зустрічі.

“Ми не запрошували журналістів. Якби це був відкритий захід, ми б запросили ЗМІ без проблем. Іноді бувають такі питання, або ж не всі учасники наради нормально реагують на присутність журналістів, і, на жаль, створюється така атмосфера, коли не завжди вдається нормально поспілкуватись. Ми працюємо з виконавчими органами, а в апарату міськради є свої служби, які працюють”, – розповіла Інга Хоржевська.

Медіаюрист ІМІ Роман Головенко, коменуючи інцидент, зазначив, що в цьому разі йдеться більше про незлагодженість роботи працівників міської ради, ніж про перешкоджання діяльності журналістів.

“Законодавством це не регулюється, тому що це нарада. Якби це було засідання якогось колегіального органу (міської ради, депутатської комісії тощо), тоді можна було б говорити про перешкоджання діяльності журналістів та кримінальну відповідальність. У цьому випадку мова йде про робочу нараду, яку проводить міський голова зі своїми підлеглими, де заслуховує їхні звіти та дає доручення, – вона може бути закритою від засобів масової інформації”, – зазначив Роман Головенко.

Liked the article?
Help us be even more cool!