ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Миколаєві екс-сбушник напав на журналіста

17.12.2012, 01:01

Увечері 14 грудня 2012 року у Миколаєві невідомий чоловік напав на журналіста місцевої газети “Наш город” Андрія Прокопенка під час виконання ним професійних обов'язків, повідомляють “Новости N”.

Прокопенко виїхав на зйомку ДТП, де трамвай зіткнувся з автомобілем “Шевроле”. У процесі зйомки до нього підійшов невідомий чоловік, який представився «Сашком» і загрозливим голосом запитав, що він тут знімає. Почувши у відповідь, що Прокопенко журналіст і прибув для зйомки ДТП, чоловік несподівано однією рукою схопив кореспондента за горло, а іншою завдав кілька коротких ударів в область щелепи.

На допомогу журналістові поспішили працівники ДАІ, побачивши яких, невідомий швидко відпустив журналіста. На місце події прибув наряд патрульно-постової служби. Чоловіка посадили в патрульний автомобіль і доставили до Заводського РВВС. Туди ж приїхав і потерпілий журналіст.

У райвідділі з'ясувалося, що чоловіка, який напав на журналіста, звати Юрій Вівчар, 1971 року народження, житель м. Миколаєва.

На запитання, чому він напав на журналіста, Вівчар повідомив, що у нього «величезний досвід роботи у військовій контррозвідці», що він ні на кого не нападав, а якби він почав когось бити, то «на цій зупинці нікого б в живих не залишилося». Від відставного «контррозвідника» виразно тхнуло спиртним, пише видання.

Видання також з'ясувало, що Вівчар в минулому працівник СБУ - звільнений звідти кілька років тому. Джерело видання натякнуло, що Вівчар звільнився не просто так, а «зі скандалом».

У міліції опитали як постраждалого журналіста, так і нападника і запропонували обом пройти огляд на предмет алкогольного і наркотичного сп'яніння. У наркодиспансері засвідчили, що журналіст Андрій Прокопенко абсолютно тверезий. А Вівчар від огляду відмовився - у письмовій формі.

Також видання зазначає, що безпосереднього відношення до ДТП Юрій Вівічар не має і допускає, що, імовірно, він є знайомим водія «Шевроле» і приїхав у якості «групи підтримки».
 
У секторі зв'язків з громадськістю УМВС України в Миколаївській області «Телекритиці» повідомили, що Андрій Прокопенко написав заяву до міліції, однак у ній зазначав лише про побиття і не посилався на статтю 171 ( перешкоджання законній професійній діяльності). 
Чоловік, який напав на журналіста.
Фото - "Новости N"
Liked the article?
Help us be even more cool!