ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Львові схопили фотографа, який фотографував штурм на Банковій

09.12.2013, 16:09

9 грудня у Львові невідомі схопили фотографа й активіста Євромайдану Олега Панаса. Про це ZIK повідомила його подруга Ольга, яка була очевидицею того, як це сталося.

Вона побачила, як Олега Панаса із заламаними руками вели двоє невідомих у цивільному, за ними ішов ще третій.

«Олег кричав: «Допоможіть, я - активіст Майдану!». Йому заламали руки, він був уже в наручниках. Біля магазину «Злата» на Городоцькій його запхали в машину. Там уже був водій. Номери авто – ВС 85 70 СМ», – повідомила дівчина.

Також вона розповіла, що ті, хто вів Панаса, взагалі сказали, що він украв телефон.

«Я бачила, що це за телефон, вони показали – це просто старе дрантя. Це просто підстава. Це неправда. Я знаю Олега, і бачила тих хлопців. Це була просто відмазка. Він (один із тих, хто вів Панаса, – ред.) витягнув з кишені цей телефон і показав його – просто, щоб я відчепилася і за ними не бігла», - сказала Ольга.

За її словами, на місце події викликали працівників міліції. Вони взяли дані і вже поїхали.

Як зазначає видання, Олег Панас фотографував у Києві штурм Адміністрації Президента на Банковій 1 грудня.

Міліція відмовляється коментувати випадок із викраденням у Львові активіста Євромайдану Олега Панаса.

Львівські новини онлайн звернулись по коментар до начальника міського управління МВС Сергія Зюбаненка, проте він поінформував, що не може коментувати це питання й скерував до відділу зв'язків з громадськістю. Не зміг нічого сказати й начальник обласного управління міліції Олександр Рудяк.

Водночас речник ГУ МВС у Львівській області, керівник відділу зв'язків з громадськістю Світлана Добровольська повідомила лише те, що завтра о 12-ій годині відбудеться прес-конференція Олександра Рудяка, де буде йтися зокрема про #Євромайдан. До того часу у міліції нічого не будуть коментувати.

Батько Олега  Ігор Панас розповів, що зараз збирає довідки для суду. За його словами, в Києві допомагають нардепи від “Батьківщини” Степан Кубів і Михайло Хміль.

“Вчора приблизно о 12:30 він вийшов у місто і пішов у своїх справах. Біля “Магнуса” троє у штатському звинуватили його в тому, що він украв мобільний телефон, пов’язали й посадили в синю “сімку”. Показали якийсь пошарпаний телефон. Є свідки, є фото. Забрали в управління міліції на Григоренка. Потім Рудяк брехав, що Олега вже відправили до Києва – його тримали до 15-ї години, потім повезли. Вночі мені подзвонили, що він на вулиці Косогірній у Києві. Сьогодні о 12-й справу розглядатиме Шевченківський суд міста Києва. Звинувачують його в побитті “Беркуту”, - розповів деталі затримання сина Ігор Панас.

Втім, за словами батька затриманого, на Банковій 1 грудня Олега не було. Вночі на 30 листопада його побили на Майдані, розбили камеру. Правоохоронці пояснили, що Олега затримали через фотографії, які він виклав в інтернет і які опублікувало агентство Reuters. Мати Олега поїхала до Києва, адвокат Козаченко (ім’я не назване) працює, повідомляє 24 телеканал.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!