ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Львові мітингувальник погрожував журналістові Zaxid.net

29.05.2019, 10:48
Фото - скриншот з відео Zaxid.net

У Львові 28 травня один із учасників вуличної акції протесту біля Ратуші, член організації “УСУ АТО” Сергій Фаворський перешкоджав та пригрозив фізичним побиттям журналістові інтернет-видання Zaxid.net Андрієві Дрозді. Про це повідомляється на сайті видання.

Інцидент трапився під час брифінгу організаторів вуличної акції для представників медіа.

Як пише Zaxid.net, член “УСУ АТО” втрутився в розмову журналіста видання зі ще одним учасником акції Олександром Цигиликом. Останній є сином співзасновника громадського формування “Розвиток громади” і фігурантом розслідування Zaxid.net про захоплення 6 га землі у с. Скнилів неподалік Львівського аеропорту, зауважує видання.

Журналіст Zaxid.net запитав в Олександра Цигилика про ситуацію із земельною ділянкою в Скнилові. В цей час у розмову втрутився член “УСУ АТО” Сергій Фаворський, який звинуватив журналіста в брехні та порушенні журналістської етики.

“Сергій Фаворський намагався перешкодити моїй розмові з Олександром Цигиликом і зупиняв його, коли той намагався щось відповідати. Він заявив, що я проплачений і не буду спілкуватися з Олександром Цигиликом. Тоді я спитав у Сергія Фаворського, чи платять йому за захист Олександра Цигилика. У відповідь він сказав: “А ви не хочете зараз по обличчю получити за такі слова?” – розповів про обставини інциденту Андрій Дрозда.

Пізніше, зазначає видання, Сергій Фаворський вже не на камеру ще кілька разів повторив свої погрози. Редакція Zaxid.net має аудіозапис цих слів.

“Представ собі, якби я на камеру тобі дав. Мені би за то нічо не було, тому що є юристи і в мене є купа свідків. Я тобі говорю: якщо ти будеш мене ображати, то я тобі реально дам по обличчю. Хочеш правду говорити – я тобі слова не скажу, а будеш іграти свою роль, то я тобі дам по обличчю. Запам’ятай ці слова. Я знайду, як це зробити дньом, після обіду. Це не погроза, це констатація факту. Ну, хай буде так – це погроза”, – заявив під час розмови з журналістом Сергій Фаворський.

“Сергій Фаворський підтвердив, що його слова – це погроза. Йому не подобається, як наше видання висвітлює діяльність його організації. Я серйозно ставлюся до цих погроз і обов'язково звернуся до правоохоронних органів із заявою щодо цього інциденту”, – розповів Андрій Дрозда.

Редакція Zaxid.net повідомляє, що також звернеться в поліцію з офіційною заявою про спроби перешкоджання журналістській діяльності, а також зверне увагу на цей інцидент міжнародних журналістських організацій.

Видання нагадує, що Сергій Фаворський та інші члени “УСУ АТО” регулярно беруть участь у політичних вуличних акціях у Львові. Зі свого боку Zaxid.net опублікував про діяльність цієї організації низку розслідувань та публікацій, реакцією на які стала спроба захоплення редакції видання в грудні 2018 року.

27 травня “УСУ АТО” та низка інших місцевих угруповань розпочали безстрокову акцію на площі Ринок з вимогою відставки мера Львова Андрія Садового.

Liked the article?
Help us be even more cool!