ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві відкриють меморіальну дошку оператору Reuters Тарасу Процюку, що загинув в Іраку

12.01.2018, 12:27
Фото - firtka.if.u

16 січня на будівлі інформаційного агентства “Укрінформ” у Києві відбудеться відкриття меморіальної дошки телеоператору Reuters Тарасу Процюку, який загинув на війні в Іраку у 2003 році під час виконання професійних обов’язків. Цього року телеоператору виповнилося би 50 років. Про це повідомив фотограф Reuters Сергій Каразій на сторінці події у Facebook, повідомляє “Детектор медіа”.

“Друзі, колеги журналісти, всі, хто знав Тараса і хто не знав особисто, але чув про нього, 16 січня о 16:00, в 50-й День народження Тараса буде відкрита меморіальна дошка, встановлена на його честь на будівлі “Укрінформу” в Києві, саме там, де знаходилось бюро Reuters в той час, коли Тарас базувався і працював у Києві. Перед відкриттям його друзі скажуть кілька слів про Тараса, згадають якісь історії про нього, також буде можливість подивитись короткий фільм про Тараса, зроблений колись Ольгою Герасим'юк і колегами з “1+1”, – написав Каразій.

Нагадаємо, 8 квітня 2003 року американські танкісти в Іраку обстріляли готель “Палестина” в Багдаді, що був базою для більшості журналістів. Тоді загинули іспанець Хосе Коусо, телеоператор каналу “Телесінко”, й українець Тарас Процюк, телеоператор агентства Reuters, і були тяжко поранені ще троє працівників Reuters.

Liked the article?
Help us be even more cool!