ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму необхідні серйозні журналістські розслідування – активістка

07.06.2019, 11:10
Фото – ukrinform.ua

У Криму потрібна серйозна дослідницька робота професійних журналістів для того, щоб розуміти, які процеси там відбуваються і які виклики стоять перед людьми.

Про це 6 червня під час круглого столу "Свобода слова в Україні: виклики та можливі рішення" розповіла кримськотатарська активістка Лутфіє Зудієва, повідомляє Укрінформ.

"Я дуже хочу, щоб професійні медіа повернулися до Криму в повному обсязі. Я розумію, що є певні складності з акредитацією, з тим, щоб не порушувалося українське законодавство, з безпекою журналістів на території півострова. Але я вірю – там, де є бажання, і там, де є мета, завжди знаходяться можливості. Я думаю, що повинна бути медіаплатформа по роботі в Криму, яка дозволить працювати професійно, тому що, будемо об'єктивні, те, що сьогодні робиться в Криму, – це більше аматорська робота, це просто хроніка, просто документалістика. А в Криму потрібна серйозна дослідницька робота, щоб розуміти, які процеси там відбуваються, що є мотиватором цих процесів, чим це закінчується і які виклики стоять перед населенням в Криму", – сказала Зудієва.

За словами активістки, у багатонаціональній кримській спільноті є бажання боротьби з несправедливістю.

"Важливо, що сьогодні в Криму відбувається консолідація поза національного, поза релігійного і поза будь-якого світоглядного контексту, тому що серед громадянських журналістів і активістів є люди різних національностей, і вони об'єднуються за однією ознакою – бажанням боротьби з несправедливістю", – наголосила правозахисниця.

За її словами, до судів у Криму приходить величезна кількість людей, які розуміють, що в умовах дії "серйозної репресивної машини, де спецслужби, антиекстремістське і антитерористичне законодавство – інструмент тиску на українців і кримських татар... інформаційна робота – єдиний спосіб боротися і впливати на ситуацію".

Нагадаємо, 30 травня російські силовики затримали в Криму двох кримськотатарських активісток – правозахисницю і громадянську журналістку Лутфіє Зудієву, а також дружину фігуранта Бахчисарайської “справи “Хізб ут-Тахрір”, координатора організації “Кримське дитинство” Муміне Салієву. Пізніше їх відпустили, відкривши проти них адміністративні справи за ст. 20.3 КпАП Росії – демонстрація забороненої символіки.

Liked the article?
Help us be even more cool!