ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Комітеті свободи слова пропонують посилити захист джерел інформації журналістів

07.09.2018, 14:03

Народна депутатка України, голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар заявила, що Україна має переймати досвід Європи в питаннях щодо захисту прав журналістів. Про це вона сказала 7 вересня на прес-конференції в Києві, повідомляє “Детектор медіа”.

“Очевидно, тут нам треба посилювати позиції. Ми дискутували на майданчиках Ради Європи, чи це позиції щодо законодавства, чи це позиції щодо практики. Очевидно, і там, і там треба вносити зміни”, – зазначила вона.

Вона нагадала про ухвалу Печерського суду щодо доступу ГПУ до телефонних даних журналістки програми “Схеми” Наталі Седлецької.

“Остання історія з програмою "Схеми". Я би сказала, що тут нам треба посилювати захист джерел і вчитися європейському досвіду. Це шлях, який треба починати станом на зараз для того, щоб таких інцидентів не виникало і журналісти зі своїми джерелами почувалися більш захищеними”, – сказала голова комітету.

Як повідомляв ІМІ, 27 серпня Печерський районний суд Києва дозволив Генеральній прокуратурі доступ до дзвінків та смс-повідомлень журналістки та головного редактора програми розслідувань “Схеми” Наталії Седлецької у справі про можливе розголошення державної таємниці і даних досудового розслідування директором Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артемом Ситником.

5 вересня журналістка “Нового времени” Христина Бердинських повідомила, що суд надав Генеральній прокуратурі України доступ до інформації і з її телефону.

У Генпрокуратурі заявили, що дані з телефону журналісток необхідні слідству для розслідування за фактами можливого розголошення директором Національного антикорупційного бюро України Артемом Ситником відомостей, що становлять державну таємницю.

Liked the article?
Help us be even more cool!