ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві "Беркут" побив журналістку "Чернігів-інфо" Маріанну Харді та журналіста з Ніжина Ігоря Волосянкіна

18.02.2014, 20:17

Журналістка "Чернігів-інфо" Маріанна Харді та журналіст ніжинської газети "Уездные новости" Ігор Волосянкін були побиті під час наступу "Беркуту" на Інститутській у Києві 18 лютого. Про це повідомив ІМІ Ігор Волосянкін.

За його словами, вони знімали вдень протистояння на вулиці Шовковичній, спілкувалися, в тому числі, з "Беркутом". Коли почався наступ в бік Інститутської, вони почали бігти вниз, але їх наздогнало четверо беркутівців і почали бити. На обох журналістах були каски з написом "Преса".

"Ми кричали не своїм голосом - що ви робите, ми ж з вами тільки що говорили! - "Ну и что??" - і били далі. Зірвали з Маріанни каску і почали бити по голові. Я її затулив руками, але вони все одно били. Потім підбігли ще двоє беркутівців, які зупинили тих перших. Маріанна вже була непритомна. Ми дійшли до будинку Інститутська, 11 і заховалися в арці, там були поранені", - розповів Волосянкін.

Заходили беркутівці, один з них ще раз штовхнув Ігоря з Маріанною з криками :"Ну шо, блядь?"... "Маріанні промили ніс, вона відкрила очі. Прийшли беркутівці і запропонували їхати і лікарню, але я відмовився, сказав, що краще просто не бийте", - додав Волосянкін.

Після цього почалась зачистка і журналісти вирішили сховатися в під'їзді. "Там була ще старша жінка, у неї від гранати розірвало спину, люди почали приносити нам чай, ковдру, ту жінку обгорнули", - розповів Ігор. Там журналісти сиділи 40 хвилин, і коли стало тихше, вирішили йти в безпечне місце. "Ми вдавали закоханих, йшли обійнявшись, бо коли бачать що накульгуєш, то підбігають і добивають", - сказав Волосянкін.

У Маріанни розбита голова і коліно, у Ігора побиті руки - голова більш-менш ціла, бо була в касці і в бронежилеті. На даний момент журналісти покинули Київ.

ІМІ

Liked the article?
Help us be even more cool!