ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві 1 грудня на Банковій беркутівці побили фотокора Insider

19.12.2013, 15:42

Фотокореспондент Insider Максим Кудинець постраждав від дій “Беркуту” 1 грудня у Києві під час розгону демонтрантів на вулиці Банковій. Про це Кудинець повідомив ІМІ.

Кудинець уточнив, що працівники “Беркуту” били його по ногах та по спині попри наявність на шиї фотокамери та слів, що він “преса”. Фотокамеру йому не нищили.

“На Банковій були сутички, кидалися камінням. Коли почав бігти “Беркут”, я почав тікати в сторону Інститутської. Я зупинився біля клумби, огороженої заборчиком, виліз на неї і хотів познімати як біг “Беркут”.

Коли почав знімати, один працівник “Беркуту” пробігав і вдарив мене по нозі, яку я поставив на заборчик і потім відійшов. А вже другий працівник вдарив мене по спині, а я підняв руки, казав, що я “преса”, але він вдарив по нозі, я впав на землю, і він вдарив ще по коліну. Коли він відвернувся на секунду, я піднявся і втік”, - розповів Кудинець. При цьому він зазначив, що били цілеспрямовано, не звертаючи уваги на слова, що він є представником ЗМІ. “Я казав, що я “преса”, я стояв, підняв руки догори і не чинив ніякого опору. На шиї висіла фотокамера. Вони нічого не вимагали, просто не звертали уваги на мої слова”, - сказав Кудинець.

Нагадаємо, 30 листопада під час розгону мітингувальників на Майдані Незалежності та 1 грудня під час штурму протестувальниками будівлі Адміністрації Президента, постраждало майже півсотні журналістів, як українських так і зарубіжних медіа. При цьому більшість медійників отримали травми й ушкодження від дій спецзагону міліції «Беркут».

Прокуратура Києва проводить розслідування за зверненнями представників мас-медіа щодо подій 1 грудня на вулиці Банковій, коли під час штурму Адміністрації Президента постраждали представники ЗМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!