ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Казахстані 9 травня заблокували сайти і соцмережі

10.05.2019, 10:45
Фото - radiosvoboda.org

У Казахстані 9 травня заблокували доступ до низки сайтів незалежних від влади видань, в тому числі Радіо Азаттик (казахської служби Радіо Свобода), а також обмежили доступ до Facebook, Instagram, Telegram і Youtube, повідомляє Радіо Свобода.

Зокрема, заблоковані сайти azattyq.org, holanews.kz, vlast.kz.

Причиною блокування, очевидно, стали повідомлення про наміри прихильників опозиції провести акції протесту проти політики влади одночасно з підтримуваними владою акціями “Безсмертний полк”, пише видання.

До акцій протесту закликав заборонений у країні рух “Демократичний вибір Казахстану”. У низці міст відбулися пікети опозиції, у результаті були затримані активісти в Алмати і столиці країни Нур-Султані. Серед них – журналіст, кореспондент порталу vlast.kz Даніяр Молдабеков, якого силоміць посадили в поліцейський автомобіль і доставили у відділення.

Знімальні групи “Радіо Азаттик” зазначили, що не змогли вчасно розпочати ефір з протестів в Алмати, оскільки на місці події був вимкнений мобільний зв’язок.

1 травня в Казахстані відбулися пікети прихильників казахстанської опозиції, мітинги розігнали співробітники правоохоронних органів. Активісти вказували на необхідність звільнення політв’язнів і перенесення призначених на 9 червня виборів президента.

На їхню думку, після 30 років безперервного правління Нурсултана Назарбаєва, країні потрібно більше часу на підготовку до виборів, щоб створити умови для справжньої політичної конкуренції.

Ходи “Безсмертний полк” у День перемоги, який відзначається в Казахстані 9 травня, організовані в Алмати, Нур-Султані й низці інших міст.

Liked the article?
Help us be even more cool!