ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Гані застрелили журналіста, який викривав корупцію

18.01.2019, 10:45
Фото - скріншот з сюжету 112 Україна

У Гані застрелили журналіста-розслідувача Ахмеда Хуссейна-Суале, який співпрацював з BBC. Про це повідомляє Ліга з посиланням на The Independent Ghana.

Хуссейн-Суале працював в країні під прикриттям і розслідував корупційний скандал у місцевому футболі, який призвів до відставки глави футбольної федерації і її розпуску.

Журналіста вбили в столиці країни Аккрі 16 січня, коли він їхав додому. Два мотоцикліста, які проїжджали повз, відкрили вогонь. Одна куля потрапила в шию, дві - в груди.

Перед загибеллю журналіста член парламенту Гани Кеннеді Агьяпонг виступив в ефірі місцевого телебачення з публічним закликом “розібратися” з ним.

“Якщо ви побачите його десь - зламайте йому вуха. Я кажу вам, бийте його. Щоб не сталося, за це заплачу я. Він поганий хлопчик”, - заявив депутат. В ефірі показали фото журналіста.

Заява Агьяпонга було реакцією на показ в ефірі BBC фільму, в якому використовувалися матеріали Хуссейна-Суале про корупцію серед чиновників Футбольної асоціації Гани. У фільмі було показано, як президент Федерації Квесі Найантакіі отримав хабар в розмірі $65 тисяч в номері готелю.

Глава державної Комісії з медіа Гани виступив із закликом не покладати провину за вбивство журналіста на Агьяпонга, зазначивши, що демонстрація фото не є злочином.

Liked the article?
Help us be even more cool!