ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Франції журналісти цькували у Фейсбуці колежанок

12.02.2019, 13:30
Фото - paltimes.net

У Франції через скандал усунули або звільнили з роботи кількох керівників ЗМІ, які координували онлайн-цькування через приватну групу у Facebook. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на BBC.

Згідно з повідомленням, група League du LOL, до якої входили переважно чоловіки, спрямувала свою активність проти авторів-жінок та активісток феміністичного руху.

Про її діяльність написала французька ліва газета Libération. Десятки людей поділилися з виданням своїм досвідом про кібербулінг із боку групи.

Двоє журналістів Libération опинилися серед усунених з посади. Один з них, фрілансер Вінсент Глад, який заснував групу 2009 року, вибачився у Twitter, заявивши, що тепер він зрозумів: “така практика неприпустима”.

Використовуючи переважно анонімні акаунти у Twitter, члени групи знущалися над колегами-журналістами, багато з яких були жінками. Вони придумували жарти про зґвалтування і ділилися фотографіями людей, дофотошопленими порнографічними зображеннями.

Низка відомих журналісток та авторок заявили, що вони стали жертвами League du LOL. Серед інших учасників скандалу – високопоставлені журналісти й керівники великих видань, зокрема Slate France і PR-компанії Publicis.

Французький міністр з цифрових справ Мунір Махжубі назвав членів League du LOL “лузерами”.

Liked the article?
Help us be even more cool!