ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Фейсбуку заблоковано сторінки опозиційно налаштованих журналістів (оновлено)

01.06.2012, 04:45
У соціальній мереж Фейсбук зранку 1 червня було заблоковано аккаунти журналістів, відомих своєю активною громадською позицією: Сергія Лещенка («Українська правда»), Вахтанга Кіпіані (Телеканал ТВі), Володимира Кухара, Тетяни Даниленко (5 канал), Романа Шрайка. Про це повідомив на своїй сторінці голова парламентського комітету зі свободи слова Юрій Стець.

Ймовірно, на ці сторінки було зроблено масову атаку, котру уможливлює функція Фейсбука «Поскаржитися на цю людину», що ґрунтується на твердженні «Такої людини не існує».

Як повідомив у коментарі ІМІ Вахтанг Кіпіані, він вже написав до адміністраторів Фейсбук скаргу з вимогою 1) відновити його сторінку; 2) пояснити причину відключення. За його словами, на підтвердження своєї особи він надіслав на вимогу адміністраторів копію паспорта. На його думку, оскільки було відключено сторінки кількох відомих журналістів, причина відключення не може бути в контенті того, про що писали ці люди, а вочевидь через скарги інших зареєстрованих учасників Фейсбука.

Одну із версій, що її висувають учасники мережі, є активна акція протесту в інтернеті «Я хочу говорити українською мовою», у роликах якої знялися, у тому числі, Тетяна Даниленко і Вахтанг Кіпіані.
 

Як повідомляє Телекритика, Станом на 14.50 також зникли акаунти Юрія Стеця, Володимира Кухара, Таміли Ташевої, Алекса Заклецького та ін.

Акаунти Тетяни Даниленко, Сергія Лещенка, Вахтанга Кіпіані й Романа Шрайка натомість уже розблоковано.

Liked the article?
Help us be even more cool!